Japonezul refugiat in Bacau dupa dezastrul de la Fukushima a mai batut un record: as la limba romana, a luat si trofeul "Istoria fara manual"

Un elev de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" isi uimeste colegii si profesorii cu viteza cu care invata dar si cu pasiunea fata de istorie. Japonezul Kevin Chievici Kashiwazaki s-a mutat in urma cu patru ani in Romania, impreuna cu mama sa, Maria, de origine romana si fratele lui Marius, dupa marele cutremur de 9 grade Richter din Japonia, care a produs un tsunami dar si avarii la centrala atomica, de pe urma carora au murit peste 20 de mii de persoane.

acum 101 luni (23 Nov 2015)

Un elev de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" isi uimeste colegii si profesorii cu viteza cu care invata dar si cu pasiunea fata de istorie. Japonezul Kevin Chievici Kashiwazaki s-a mutat in urma cu patru ani in Romania, impreuna cu mama sa, Maria, de origine romana si fratele lui Marius, dupa marele cutremur de 9 grade Richter din Japonia, care a produs un tsunami dar si avarii la centrala atomica, de pe urma carora au murit peste 20 de mii de persoane. Divortata recent de sotul japonez, Maria s-a mutat cu cei doi copii la o sora din comuna bacauana Sanduleni. Kevin Chievici a luat lectii de limba romana si dupa patru ani a luat nota 9.50 la limba romana si 9.25 la matematica, la Evaluarea Nationala din aceasta vara. Olimpic la istorie in gimnaziu, a reusit zilele acestea, impreuna cu trei colege (Corina Gumenita, Ferastraoaru Florina si Burlacu Bianca de la Colegiul National "Vasile Alecsandri") sa castige trofeul concursului "Istoria fara manual", care a avut loc la Tirgu Frumos. La compeia complexa pe teme de istorie au participat 10 echipe de elevi din sase judete ale Moldovei. Ii urez succes la scoala si la olimpiada de istorie din primavara la care sunt sigur ca va fi printre primii", a spus profesorul Florentin Botezatu, de la Colegiul "Grigore Antipa", coordonatorul echipei castigatoare. Kevin Chievici Kashiwazaki, pasionat de istorie si limbi straine, vrea sa devina traducator Lui Kevin ii place foarte mult Romania, mancarea traditionala romaneasca dar si limba, pe care o vorbeste acum aproape fara accent. Dupa ce a intrat la unul dintre liceele de elita ale Bacaului, isi doreste sa obtina un rezultat maxim la olimpiada de istorie. "Istoria fara manual", editia a doua Concursul a avut loc sambata, 21 noiembrie, de la ora 11, la Liceul Teoretic "Ion Neculce" din Targu Frumos, din judetul Iasi. In cadrul proiectului au fost implicati oameni de cultura, profesori dar si 35 de elevi, de gimnaziu si liceu, pasionati si cu performante in domeniul istoriei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro