Japonezii nu se lasa dusi la razboi

Japonezii nu se lasa dusi la razboi

Protestul vine in contextual in care comisia de aparare a Camerei Reprezentantilor (camera inferioara) a parlamentului japonez a aprobat proiectele de legi in domeniul apararii asumate de guvernul condus de Shinzo Abe .

acum 103 luni (15 Jul 2015)

Protestul vine in contextual in care comisia de aparare a Camerei Reprezentantilor (camera inferioara) a parlamentului japonez a aprobat proiectele de legi in domeniul apararii asumate de guvernul condus de Shinzo Abe . "Este datoria noastra sa luptam contra politicilor care ignora viata oamenilor si care ne pun in joc securitatea", a declarat in fata manifestantilor romanciera japoneza Keiko Ochiai, reprezentanta marcanta a opozitiei fata de noua politica in domeniul apararii promovata de guvernul Shinzo Abe, noteaza AFP.

Partidul Liberal Democrat (LDP, al premierului Shinzo Abe) si aliatul sau, Noul Komeito, si-au anuntat intentia ca maine legile sa fie supuse la vot in plenul camerei inferioare a legislativului, astfel incat apoi ele sa poata fi trimise cat mai rapid spre dezbatere Camerei Consilierilor (camera superioara). Pe baza viitoarei legislatii, armata japoneza, denumita oficial "fortele de autoaparare", va putea veni in ajutorul unui aliat, in primul rand al SUA, in cadrul "interoperabilitatii" fortelor armate chiar daca Japonia nu va fi atacata in mod direct. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro