Jaful de la Castelul Corvinilor. Marturia tanarului condamnat dupa furtul sumei uriase, care nu a mai fost recuperata

Jaful de la Castelul Corvinilor. Marturia tanarului condamnat dupa furtul sumei uriase, care nu a mai fost recuperata

Noi detalii despre jaful de la Castelul Corvinilor au iesit la iveala dupa motivarea sentintei definitive data de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care Gabriel Gal (31 de ani) a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare si la plata sumei de 174.382 lei catre Primaria Hunedoara.

acum 72 luni (15 Apr 2018)

Noi detalii despre jaful de la Castelul Corvinilor au iesit la iveala dupa motivarea sentintei definitive data de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care Gabriel Gal (31 de ani) a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare si la plata sumei de 174.382 lei catre Primaria Hunedoara. Magistratii l-au condamnat pe tanarul din Hunedoara, dupa ce anchetatorii au stabilit ca in noaptea de 1 spre 2 mai 2017 a patruns in incinta Castelului Corvinilor unde a spart casa de bilete si a furat cutia de carton in care se afla suma de 175.531 lei, proveniti din vanzarea biletelor in perioada 28 aprilie 2017 - 2 mai 2017, arata anchetatorii in dosar. S-a tarat, cu piciorul rupt, pana in preajma castelului, de unde a fost preluat de o ambulanta, chemata de un localnic, adus la spital si operat. Asupra lui au fost gasiti, in urma unei perchezitii in salonul de ortopedie 1.800 de lei, iar anchetatorii au stabilit ca tanarul a dat unei asistente din spital alti 4.000 de lei.

A cerut achitarea

La aproape un an de la jaful de la Castelul Corvinilor, Gabriel Gal se afla in inchisoare.

"Este dovedit in cauza ca in noaptea de 1/2 mai 2017, prin violarea sediului profesional si dupa spargerea geamului de la casa de bilete din incinta Castelului Corvinilor, inculpatul Gabriel Gal a patruns in interiorul acesteia de unde a sustras suma de 175.531 lei. Desi inculpatul nu neaga ca in noaptea respectiva s-a aflat in zona Castelului Corvinilor, acesta a declarat in fata instantei de apel ca in data de 1 mai 2017 a participat la un festival organizat in Hunedoara, unde a consumat substante etnobotanice, ca a avut o altercatie cu niste persoane carora le vanduse trei telefoane mobile contra sumei de 4.300 lei, motiv pentru care a fugit, s-a urcat pe un gard, a cazut si s-a accidentat. A mai aratat ca dupa ce a cazut a lesinat si cand s-a trezit nu mai avea telefonul asupra lui si nu s-a dus la spital pentru ca nu putea ajunge sin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro