Jacqui Banaszynski, laureata a Premiului Pulitzer: "Empatia este cel mai important instrument al unui jurnalist bun"

Jacqui Banaszynski, laureata a Premiului Pulitzer:

Peste 400 de oameni din 17 tari au fost prezenti in fiecare dintre cele doua zile ale conferintei internationale The Power of Storytelling, care a avut loc la jumatatea lunii octombrie la Hotel Pullman, din Bucuresti. O conferinta la care speakeri au fost scriitori, jurnalisti si muzicieni de top din America, oameni exceptionali si povestitori plini de sarm, care au in palmares premii Pulitzer si nominalizari la premiile Grammy si bestselleruri "New York Times". Cea mai mare presiune vine chiar de la tine insuti dupa ce castigi un astfel de premiu, pentru ca te gandesti ca din acel moment, oamenii asteapta de la tine tot timpul sa scrii reportaje la fel de bune ca acelea pentru care ai luat Pulitzerul. "Asistam la un moment de cotitura in care social media a devenit vocea dominanta si nu cred ca e un lucru bun" Cat de mult influenteaza social media calitatea jurnalismului contemporan? Sunt foarte interesata de modul in care tanara generatie din Romania incearca sa se autodefineasca in aceasta tara atat de diferita si de amestecata.

acum 43 luni (12 Nov 2016)

Peste 400 de oameni din 17 tari au fost prezenti in fiecare dintre cele doua zile ale conferintei internationale The Power of Storytelling, care a avut loc la jumatatea lunii octombrie la Hotel Pullman, din Bucuresti. Doua zile pline de povesti speciale spuse de invitati speciali. The Power Of Storytelling este un eveniment unic in Europa de Est, organizat de catre Asociatia Media DoR si initiat in 2011 din credinta ca povestile bine spuse ne pot schimba vietile si ne pot ajuta sa intelegem mai bine lumea din jur. O conferinta la care speakeri au fost scriitori, jurnalisti si muzicieni de top din America, oameni exceptionali si povestitori plini de sarm, care au in palmares premii Pulitzer si nominalizari la premiile Grammy si bestselleruri "New York Times". Printre cele mai importante nume din cadrul acestui eveniment s-a numarat Jacqui Banaszynski, castigatoare a Premiului Pulitzer in 1988 pentru o serie de reportaje absolut impresionante despre ultimele luni de viata ale unui cuplu gay bolnav de SIDA in stadiu terminal. Jurnalista a fost, de asemenea, si finalista in competitia pentru Premiul Pulitzer in 1986. La ora actuala, este profesoara la The Missouri School of Journalism, considerata cea mai buna scoala de jurnalism din lume. A calatorit pe toate continentele, a fost de trei ori in Antarctica, a scris despre coruptie, crime, concursuri de miss, papi, SIDA, jocuri olimpice, tabere de refugiati, greve, tragedii de familie.

"Weekend Adevarul": Ati castigat Premiul Pulitzer in 1988 pentru seria de reportaje "AIDS in the Heartland", reportaje despre un cuplu gay din Minnesota, diagnosticat cu SIDA si aflat in ultimele luni de viata.

Jacqui Banaszynski: Cred ca cel mai mult m-a impresionat onestitatea celor doi barbati, a fost un act de mare curaj pentru ei sa traiasca atat de deschis, asa cum au facut-o atunci, in conditiile in care erau vremuri foarte dificile. Dar Dick si Bert, cuplul pe care l-am urma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro