Jackpot de profesor universitar: contract de milioane cu propria universitate, pe banii Europei. Managerul proiectului: "L-am cunoscut dupa licitatie"

Jackpot de profesor universitar: contract de milioane cu propria universitate, pe banii Europei. Managerul proiectului:

Printre motivele invocate de catre reprezentantii ministerului sunt legate de mai multe puncte din fisa de date a achizitiei, despre care s-a stabilit ca "aduc atingere principiului discriminarii si tratamentului egal prin restrangerea accesului la procedura a acelor potentiali ofertanti care dispun de atestat de tipul mentionat in notificarea privind situatia cererii de plata nr. Celelalte doua criterii presupus restrictive stabilite de MENCS au fost detinerea de catre ofertanti a "autorizatiei pentru efectuarea lucrarilor de instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare in caz de incendiu" si a "licentei pentru activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere sisteme de alarmare impotriva efractiei".

acum 65 luni (1 Mar 2016)

Profesorul Mihai Profire este cadru didactic la Departamentul de Instalatii pentru Constructii aferent Facultatii de Constructii si Instalatii. Profesorul detine sau a detinut mai multe firme, printre care si Tehnoterm SRL, infiintata din 1994, a carei domeniu de activitate este, potrivit Ministerului Finantelor, "lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat". Pe 17 aprilie 2015, firma profesorului universitar castiga contractul "Proiectare si executie lucrari de extindere hala Mecanica Fluidelor, masini si actionari hidraulice si pneumatice, furnizare utilaje si echipamente de specialitate - ENERED", contra sumei de 2,524,753.82. Concret, Tehnoterm s-a angajat sa elaboreze proiectul tehnic, sa obtina avizele necesare si sa execute lucrarile de extindere de la o hala a Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial. Potrivit caietului de sarcini, Tehnoterm s-a obligat sa mai furnizeze echipamente tehnologice, utilaje pentru activitatea de cercetare-dezvoltare si dotarile de securitate la incendiu. Printr-o adresa emisa pe 28 decembrie 2015 de Autoritate Nationala pentru Cercetare Stiintifica, organism aferent MENCS, universitatii iesene i s-a stabilit o corectie financiara de 137.379,35 de lei pentru criteriile discriminatorii ce ar fi fost stabilite in caietul de sarcini al licitatiei amintite.

Printre motivele invocate de catre reprezentantii ministerului sunt legate de mai multe puncte din fisa de date a achizitiei, despre care s-a stabilit ca "aduc atingere principiului discriminarii si tratamentului egal prin restrangerea accesului la procedura a acelor potentiali ofertanti care dispun de atestat de tipul mentionat in notificarea privind situatia cererii de plata nr. Primul dintre acestea se refera la atestatul de proiectare si executare de instalatii electrice pe care firmele participante trebuiau sa demonstreze ca il detin. "Universitatea Tehnica , ca autoritate contractanta, nu era in masura s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro