Ivanka Trump, fiica presedintelui, va ocupa o functie oficiala in administratia de la Casa Alba

Ivanka Trump, fiica presedintelui, va ocupa o functie oficiala in administratia de la Casa Alba

"Am auzit ingrijorarile exprimate cu privire la functia mea de consilier prezidential informal si de a respecta in mod voluntar toate regulile de etica impuse angajatilor federali, si din acest motiv voi ocupa functia de angajat fara plata in cadrul administratiei de la Casa Alba, aflandu-ma astfel sub incidenta acelorasi reguli ce se aplica toti angajatii federali", a declarat Ivanka Trump.

acum 86 luni (30 Mar 2017)

Ivanka Trump avea deja un rol activ in administratia de la Casa Alba, declarand in urma cu o saptamana ca intentioneaza sa lucreze ca un consilier informal pentru tatal ei. Decizia a fost criticata in mod public de o serie de experti legali, pe motiv ca o astfel de functie ar oferi un statut special, angajatilor federali aplicandu-se o serie de reguli cu privire la declaratii de avere, contacte cu oficiali straini, etc..

Din dorinta de a respecta aceste reguli de etica, Dna. "Am auzit ingrijorarile exprimate cu privire la functia mea de consilier prezidential informal si de a respecta in mod voluntar toate regulile de etica impuse angajatilor federali, si din acest motiv voi ocupa functia de angajat fara plata in cadrul administratiei de la Casa Alba, aflandu-ma astfel sub incidenta acelorasi reguli ce se aplica toti angajatii federali", a declarat Ivanka Trump. "Serviciul public al Ivankai Trump in calitate de angajat fara plata intareste angajamentul nostru fata de normele de etica si transparenta, iar acest rol ii va oferi oportunitati crescute de a initia politici publice in beneficiul poporului american", se afirma intr-o declaratie a Casei Albe. Si avocatul fiicei lui Trump a subliniat, la randul sau, ca decizia ei vine din dorinta "de a respecta standardele de etica federale impuse angajatilor si din deschiderea acesteia catre opiniile critice". Acestia au facut trimitere la o lege anti-nepotism, promovata de catre Congresul american in timpul administratiei Kennedy, dupa ce acesta si-a numit fratele in functia de procuror general. Textul legii este insa destul de ambiguu pentru suporta diferite interpretari, existand si un precedent in acest sens, in anii 90, cand Bill Clinton a numit-o pe Hillary la conducerea unei comisii pentru implementarea reformei in sanatate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro