Iurie Leanca, propus de PLDM pentru postul de premier al Republicii Moldova

Premierul in exercitiu Iurie Leanca va fi candidatul Partidului Liberal-Democrat (PLDM) pentru conducerea noului guvern al Republicii Moldova, a anuntat liderul formatiunii, Vlad Filat, citat de presa de la Chisinau. In acest context, PDM si PLDM, care au in total 42 de locuri in Parlamentul de 101 membri, vor avea nevoie de voturi suplimentare pentru a obtine majoritatea necesara investiturii.

acum 64 luni (24 Jan 2015)

Premierul in exercitiu Iurie Leanca va fi candidatul Partidului Liberal-Democrat (PLDM) pentru conducerea noului guvern al Republicii Moldova, a anuntat liderul formatiunii, Vlad Filat, citat de presa de la Chisinau.

urie Leanca ramane candidatul PLDM pentru functia de premier, a afirmat Filat, exprimand speranta ca vor fi gasite voturile necesare pentru investirea noului guvern.

"PLDM si PD nu au facut coalitie cu comunistii", a dat asigurari Filat, salutand insa votul PCRM pentru desemnarea conducerii Parlamentului. Am spus ca PLDM va lua orice decizie, oricat de dificila ar fi, pentru ca R.Moldova sa-si continue procesul de integrare europeana", a subliniat liderul liberal-democrat, explicand ca principala disensiune cu liberalii s-a referit la functia de presedinte al statului.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat ca formatiunea sa va sustine orice candidatura a PLDM pentru postul de prim-ministru. Lupu a dat asigurari ca din noul guvern, care ar urma sa fie investit in 10-12 zile, vor face parte doar reprezentanti ai partidelor care au semnat acordul coalitiei de guvernare, adica PLDM si PD.

Partidul Democrat (PDM) si Partidul Liberal-Democrat (PLDM) au semnat vineri un acord pentru formarea unei aliante guvernamentale.

In acest context, PDM si PLDM, care au in total 42 de locuri in Parlamentul de 101 membri, vor avea nevoie de voturi suplimentare pentru a obtine majoritatea necesara investiturii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro