Iulian Chifu: Fostul cancelar Gerhard Schroder, rusinea Germaniei. Tradari si incompatibilitati in favoarea Rusiei

Iulian Chifu: Fostul cancelar Gerhard Schroder, rusinea Germaniei. Tradari si incompatibilitati in favoarea Rusiei

> Discursul Cancelarului Angela Merkel, din partea crestin democratilor CDU-CSU, care a anuntat ca proiect deficit zero si somaj sub 3% pentru Germania si nominalizarea fostului Cancelar SPD, Gerhard Schroder, ca director non-executiv la gigantul petrolier de stat Rosneft, firma aflata sub sanctiunile UE, SUA, Canada, Japonia pentru anexarea Crimeei si agresiunea militara rusa din Estul Ucrainei. Transformarea lui Gerhard Schroder din Cancelarul Germaniei in prietenul personal al lui Putin (a sarbatorit 70 de ani la Moscova, gazduit de Putin, in timpul crizei Crimeei) si in om de afaceri desemnat de Rusia la conducerea unor proiecte energetice cu impact major pentru dependenta Europei de gazul rusesc si pentru subminarea intereselor statelor de tranzit - Ucraina, Polonia, tarile baltice - au ridicat o problema morala grava, dar si una de coeziune a UE.

acum 82 luni (16 Aug 2017)

>

Discursul Cancelarului Angela Merkel, din partea crestin democratilor CDU-CSU, care a anuntat ca proiect deficit zero si somaj sub 3% pentru Germania si nominalizarea fostului Cancelar SPD, Gerhard Schroder, ca director non-executiv la gigantul petrolier de stat Rosneft, firma aflata sub sanctiunile UE, SUA, Canada, Japonia pentru anexarea Crimeei si agresiunea militara rusa din Estul Ucrainei. Insa rusinea si stinghereala pe care o resimt membrii SPD, ca si impactul acestei actiuni asupra campaniei vine din faptul ca fostul Cancelar a fost invitat si a fost prezent la conferinta SPD in iunie, ba chiar a avut un discurs puternic anti-american.

Gerhard Schroder a fost cancelar in perioada dintre anii 1998 si 2005, fiind in prezent presedintele comitetului de actionari al Nord Stream AG, un consortiu condus de Gazprom pentru construirea unei conducte pentru transportul de gaz natural rusesc prin Marea Baltica. La finalul mandatului sau, el a semnat, in septembrie 2005, acordul pentru gazoductul Nord Stream intre Germania si Rusia lui Putin, considerat un cutit in spatele statelor de tranzit Ucraina, Polonia si tarile baltice, care au pierdut o parghie de negociere cu Rusia prin aceasta ocolire a teritoriului lor de catre conducte pe o varianta directa, pe sub Marea Baltica.

Discutia privind semnarea si numirea sa imediata la Nord Stream a fost calificata unanim, la nivel european, drept conflict de interese, ca si politicile sale favorizante pentru Rusia. Azi, dupa discursul sau din congresul SPD, iata ca aceasta numire, prin decret al Premierului rus Dmitri Medvedev vine sa adauge o piatra de moara in plus de piciorul propriului partid si candidat.

Transformarea lui Gerhard Schroder din Cancelarul Germaniei in prietenul personal al lui Putin (a sarbatorit 70 de ani la Moscova, gazduit de Putin, in timpul crizei Crimeei) si in om de afaceri desemnat de Rusia la conducerea unor proiecte energetice cu impact major pentru dep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro