Iulian Chifu: Afacerea Trump-Rusia, razbunare politica, gafa sau implicare vinovata in tradare de stat

Iulian Chifu: Afacerea Trump-Rusia, razbunare politica, gafa sau implicare vinovata in tradare de stat

> Mai nou, exista discutii despre implicarea unei banci de stat ruse intr-o investitie tip Trump Tower, respectiv implicarea lui Donald Trump insusi in tentativa de a incheia o ancheta FBI legata de fostul sau consilier de Securitate, Michael Flynn, despre care s-a aflat ca se pronuntase si comunicase faptul ca e sub ancheta FBI odata cu angajarea a la Casa Alba. Doua elemente au intrat in discutie acum: dezvaluirea de informatii clasificate despre capacitatea Daesh, autointitulat Stat Islamic, de a produce explozii in avioane folosind laptopurile, respectiv bateriile acestora, informatii pe care Donald Trump le-ar fi dat ministrului de Externe Lavrov si echipei sale in Biroul Oval, desi nu era autorizat nici de serviciile de informatii americane, nici de cele aliate de unde veneau aceste date clasificate. Si aici e vorba despre influenta Rusiei in adminsitratia Trump prin consilierul pentru Securitate nationala Michael Flynn - refuzat pentru o intelegere de comisia Congresului dar nu si de biroul Procurorului - Carter Page, fost consilier pe politica externa al lui Trump, Seful campaniei lui Trump, Paul Manafort, pana la consilierul Roger Stone, toti vizati de rapoarte ale FBI privind intalniri cu oficiali rusi mai mult sau mai putin implicati in racolari, influenta, spionaj si manipulare in orb in favoarea Kremlinului.

acum 72 luni (19 May 2017)

>

Mai nou, exista discutii despre implicarea unei banci de stat ruse intr-o investitie tip Trump Tower, respectiv implicarea lui Donald Trump insusi in tentativa de a incheia o ancheta FBI legata de fostul sau consilier de Securitate, Michael Flynn, despre care s-a aflat ca se pronuntase si comunicase faptul ca e sub ancheta FBI odata cu angajarea a la Casa Alba. Greu de concretizat astazi aceasta disputa, insa vedem cum, chiar de la inceput de mandate, Donald Trump merge pe drumul pe care a pasit deja Bill Clinton si Richard Nixon.

Tema relatiilor echipei de campanie a lui Donald Trump, ulterior echipei de consilieri ai sai, cu Rusia, in forme ilegitime, periculoase, dubioase, nepotrivite, discutabile, ilegale sau de-a dreptul de complicitate la spionaj si inalta tradare, este una recurenta la Casa Alba. Si e un dosar care ameninta sa paralizeze activitatea Administratiei Prezidentiale in raporturile cu Rusia, fie prin lipsa de credibilitate, fie prin presiunea mediatica si publica, fie prin elementele de perceptie publica in masura sa limiteze prestatia si optiunile in aceasta relatie. Astfel incat deja in Congres se vorbeste despre perspectiva de impeachment al presedintelui daca un memorandum al fostului sef al FBI Comey este gasit si probeaza elementele relatate deja de presa americana. La acest nivel a mai ajuns doar Bill Clinton si relatiile sale sexuale nepotrivite din Biroul Oval - desi atunci era vorba strict de un atac pe imagine si reputatie - si Richard Nixon dupa scandalul Watergate, singurul caz de impeachment cercetat care a dus inaintea unei concluzii la demisia unui Presedinte american.

Nivelul de impact al demersului acceptat e administratia americana - dar mai jos ca nivel, pe nunate doar, fata de desemnarea unui procuror independent care sa ancheteze cazul - este enorm.

Mai grav, chiar daca se va ajunge la o concluzie corecta si pozitiva pentru echipa de campanie respectiv pentru administratia Trump, A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro