Iulia Gorea Costin, cel mai bun primar al Municipiului Bucuresti

Liviu Petrina - Iulia Gorea Costin, cel mai bun primar al Municipiului Bucuresti Patron al oamenilor de stat este Sfantul Thomas Morus, sanctificat si de catolici (1935) si de anglicani (1980). Beneficiaza de harul credintei crestine, de inteligenta si instruire temeinica, de experienta vasta in mai multe domenii de activitate; Doamnei Iulia Gorea Costin ii sunt caracteristice calitati de care trebuie sa dispuna un om-de-stat: conduita in conformitate cu morala crestina, capacitate de a iubi si a se pune in slujba oamenilor, inteligenta imbinata cu simtul practic, disponibilitate, generozitate si sete de cunoastere. Un lucru pe care personal am evitat sa-l spun pana acum, din motive evidente, este ca, daca in vara lui 1997 conducatorii partidului si responsabilii lui guvernamentali ar fi fost solidari, cum promisesera, cu incercarile pe care le faceam pentru mai putina coruptie in administratie, in anii ce au urmat altfel ar fi stat lucrurile si cu administratia, dar si sustinerea data de oameni partidului.

acum 52 luni (3 Jun 2016)

Liviu Petrina, Doru Braia, Valerian Stan considera ca Iulia Gorea Costin ar putea fi cel mai bun primar al Municipiului Bucuresti.

Liviu Petrina - Iulia Gorea Costin, cel mai bun primar al Municipiului Bucuresti

Patron al oamenilor de stat este Sfantul Thomas Morus, sanctificat si de catolici (1935) si de anglicani (1980). Lui ii apartin cuvintele solemne si doctrinare despre Omul adevarat si despre Politica adevarata:

"Omul nu poate fi despartit de Dumnezeu, nici politica de morala".

Cred cu tarie ca poate fi om de stat numai persoana care dispune de statura spirituala si morala pentru a face fata in orice imprejurare structurilor raului care bantuie lumea politica.

De ce este Iuliu Maniu un model stralucit de om-de-stat? Pentru ca a strabatut cu fruntea sus prin bataliile duse de elita politica romaneasca pentru eliberarea noastra din aparthaidul transilvan.

O alta provincie romaneasca reprezinta, de asemenea, un loc binecuvantat de forjare a oamenilor-de-stat: Basarabia.

Acolo, mai multi lideri straluciti au declansat, cu mult inainte de Timisoara si Bucurestiul lui Decembrie 1989, lupta pentru eliberare de sub ocupatia sovieto-comunisto-ruseasca.

Din acea elita politica, bine-calita in lupta cu teroarea spiritual-mediatica- economica si militara a ocupantului, descinde pentru prima oara in politica nationala de anvergura doamna Iulia Gorea Costin.

Doamna Iulia Gorea Costin dispune de o vasta experienta de munca si viata si are calitati extraordinare. lider al celei mai mari Miscarii a studentilor si profesorilor, care a reusit sa mentina Istoria Romanilor si Limba Romana in scolile de peste Prut;

Reprezentant permanent, ambasador extraordinar si plenipotentiar la Consiliul Europei, unde a contribuit la internationalizarea diferendului transnistrean si a sustinut rezolvarea cazului Mitropoliei Basarabiei subordonate Patriarhiei Romane si a cazului grupului "Ilie Ilascu" , a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro