Iubita timida a rasistului care a impuscat 77 de persoane in Norvegia: "Il iubesc pe Anders Breivik pentru ceea ce este, nu pentru ce a facut"

Madeleine, 26 de ani, din Suedia, este decisa sa arate lumii adevarata fata a lui Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni nevinovati in Norvegia. Pentru ea, spune femeia, Breivik, 36 de ani, este primul si singurul barbat pe care il iubeste, cel care a ajutat-o sa-si depaseasca timiditatea si sa accepte faptul ca sufera de o tumoare pe creier, noteaza "Daily Mail".

acum 89 luni (28 Aug 2015)

Madeleine, 26 de ani, din Suedia, este decisa sa arate lumii adevarata fata a lui Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni nevinovati in Norvegia. Pentru ea, spune femeia, Breivik, 36 de ani, este primul si singurul barbat pe care il iubeste, cel care a ajutat-o sa-si depaseasca timiditatea si sa accepte faptul ca sufera de o tumoare pe creier, noteaza "Daily Mail". Madeleine scrie neobosit scrisori celui mai cunoscut criminal din Norvegia si accepta, fara sa se planga, ca e posibil ca el sa nu fie eliberat vreodata. "Il iubesc pe Anders Breivik pentru ceea ce este, nu pentru ce a facut. Nu este un om violent, si asta vreau sa afle lumea", adauga ea. Specialistii l-au acuzat ca nu simte nimic, ca nu dispune de empatie. Insa scrisorile lui catre Madeleine arata ca ucigasul este capabil sa formeze legaturi emotionale si poate sa-si exprime sentimentele. In scrisorile lui, Breivik se plange si de conditiile din inchisoarea Skein, considerata una dintre cele mai confortabile din Europa. Potrivit lui Madeleine, Breivik nu are drepturile care se acorda in mod obisnuit prizonierilor din Norvegia. El nu are voie sa dea un telefon personal si nici o vizita personala pe saptamana. Mai mult, spune femeia, lui nu i se permite sa faca dus in fiecare zi. "As vrea sa aiba ceva la care sa spere. Incerc tot posibilul sa-i arat ca sunt acolo pentru el, sa-i dau motive sa traiasca. La inceput ii scriau multe persoane, dar mesajele erau in mare parte politice si oamenii nu i-au mai scris. Mi-e frica sa nu se sinucida sau ca nu cumva cineva sa-i faca rau. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro