Iubirea imposibila dintre o evreica si un gardian nazist. Gestul incredibil pe care l-a facut ofiterul indragostit

Iubirea imposibila dintre o evreica si un gardian nazist. Gestul incredibil pe care l-a facut ofiterul indragostit

Gardianul ii trimitea scrisori de dragoste, dar si mancare si i-a salvat chiar sora mai mica de la moarte, cand a aflat ca urma sa fie trimise amandoua in camera de gazare. La inceput, biletelele de dragoste pe care el i le trimitea o speriau pe Helena si nu simtea decat ura pentru Franz, gandindu-se ca mai bine moare decat sa se culce cu el.

acum 100 luni (13 Aug 2015)

In lagarul de concentrare Auschwitz, detinutii nu se puteau gandi decat la supravietuire, cautau solutii pentru a mai rezista inca o zi in aceasta "fabrica a mortii", cum il numesc istoricii. Cu toate acestea, aici s-a nascut o poveste de dragoste imposibila, intre o tanara evreica si un gardian SS, scrie Daily Mail. Tanara era o evreica din Slovenia si a fost trimisa sa lucreze in zona Canada din lagar, unde sorta bunurile confiscate de la detinutii omorati in lagar, care urmau sa fie trimise la Berlin pentru a fi folosite. Chiar daca la inceput Helena s-a gandit probabil numai la avantajele pe care le putea avea in urma acestei legaturi, ea a recunoscut ulterior ca ajunsese sa-l iubeasca cu adevarat pe Franz.

Gardianul ii trimitea scrisori de dragoste, dar si mancare si i-a salvat chiar sora mai mica de la moarte, cand a aflat ca urma sa fie trimise amandoua in camera de gazare. Au fost momente in care uitam ca eu sunt evreica si el nu este si m-am indragostit cu adevarat de el", a marturisit Helena.

Cei doi s-au cunoscut dupa ce Helena a fost rugata sa cante la o petrecere de ziua lui Franz. Tanara stia ca urma sa moara, tocmai fusese condamnata si anuntata de sentinta, cu doar cateva ore inainte. La inceput, biletelele de dragoste pe care el i le trimitea o speriau pe Helena si nu simtea decat ura pentru Franz, gandindu-se ca mai bine moare decat sa se culce cu el.

Sentimentele ei s-au schimbat dupa ce Franz a reusit sa o salveze pe sora ei, care urma sa fie trimisa in camera de gazare. Cele doua surori au supravietuit in lagar, sub protectia lui Franz, iar ulterior Helena a depus o marturie in favoarea lui, la procesul in care era acuzat de crime de razboi.

Gardianul o iubea cu adevarat, pentru ca si-a riscat viata ca sa fie cu ea. In plus, cand a salvat-o pe sora Helenei, Franz fost nevoit sa minta si sa spuna ca femeia lucra pentru el, tot in zona Canada si ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro