Iti cauti nasi pentru botez? Atentie, mamici! Ar trebui sa stiti lucrurile acestea

Iti cauti nasi pentru botez? Atentie, mamici! Ar trebui sa stiti lucrurile acestea

Venirea pe lume a unui bebelus este un moment extrem de important, atat pentru parinti, cat si pentru cei care ii vor fi nasi. - cumpara cele necesare pentru biserica: un prosop, un sapun, o sticla de ulei (care va fi sfintit) si o sticla de vin rosu ce reprezinta sangele lui Iisus;

acum 58 luni (6 Apr 2016)

Venirea pe lume a unui bebelus este un moment extrem de important, atat pentru parinti, cat si pentru cei care ii vor fi nasi.

Botezul este unul din cele mai vechi ritualuri crestine si reprezinta modalitatea de intrare in comunitate pentru noul nascut. Potrivit invataturilor Bisericii Ortodoxe, botezul se face de obicei, la 40 de zile dupa nastere. Parintii bebelusului trebuie sa aleaga unul sau cel mult doi nasi - pot fi nasii lor de cununie, dar nu neaparat - sa fie buni crestini si persoane responsabile (nasii sunt priviti ca si parintii spirituali ai copilului).

Parintii impreuna cu bebelusul lor, nasii, rudele si prietenii merg la biserica unde are loc botezul sau crestinarea. Copilul este bagat in cristelnita si stropit de 3 ori cu apa pe cap. Dupa botez participantii la crestinare merg sa sarbatoreasca noul statut al copilului, scrie pe blogurile de profil.

- cumpara lumanarea de botez si marturiile in forma de cruce;

- cumpara trusoul de botez al bebelusului;

- cumpara cele necesare pentru biserica: un prosop, un sapun, o sticla de ulei (care va fi sfintit) si o sticla de vin rosu ce reprezinta sangele lui Iisus; prosopul, sapunul si sticluta de ulei sunt de cele mai multe ori incluse in trusoul de botez. Citeste si:

+Scrisoare pentru Preafericitul Daniel: Mi-ar fi placut sa te dai dracului jos din ...

+Patriarhul Daniel, desfiintat de un PSIHOLOG: Da dovada de PRIMITIVISM. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro