Italianul care este recunoscator pentru totdeauna femeilor din Republica Moldova

Italianul care este recunoscator pentru totdeauna femeilor din Republica Moldova

Bucataria moldoveneasca la intersectie cu cea mediteraneana De patru ani antreprenorul ii rasfata pe moldoveni cu produse si retete din bucataria mediteraneana, Astfel, a adus Casa Rinaldi in Moldova, care propune un spectru larg de produse naturale si ne invata cum putem include in meniul zilnic preparate delicate si sanatoase. Italienii se multumesc sa castige mai putin decat de loc si nu refuza un contract care ii aduce doar 20 % profit, in timp ce moldovenii deseori refuza o astfel de afacere si doresc castig de 100 % sau nimic. Insa, femeile de aici sunt prea geloase si posesive fata de femeile din Italia, iar asta le face sa piarda de multe ori.

acum 62 luni (29 Aug 2015)

"Imi amintesc de iarna din 1995 cu multa zapada, ningea zi de zi. Tara abia incepuse sa se dezvolte, iar eu ma simteam bine ca fac ceva pentru Moldova chiar daca nu era tara mea", ne spune Franco Sanna despre una din experientele sale memorabile. Franco a invatat limba romana de la moldoveni, in timp de sase luni. Dupa trei ani de zile a inceput lucrul si pe piata din Romania, iar asta la ajutat sa-si imbogateasca vocabularul. Bucataria moldoveneasca la intersectie cu cea mediteraneana De patru ani antreprenorul ii rasfata pe moldoveni cu produse si retete din bucataria mediteraneana, Astfel, a adus Casa Rinaldi in Moldova, care propune un spectru larg de produse naturale si ne invata cum putem include in meniul zilnic preparate delicate si sanatoase. Uleiul de masline, pastele, pestele si varietatea de sosuri din legume cu condimente sunt pilonii pe care se tine bucataria care inconjoara Marea Mediterana. "In patru ani, consumul de paste italiene si ulei de masline in Moldova a crescut enorm. Pe langa asta, noi le spunem cum, unde, cand si de ce trebuie sa le aiba in bucatarie", ne dezvaluie cateva din metodele prin care cucereste teren in fata concurentilor. Chiar daca spune ca nu este pretentios si mananca orice, cand vine vorba sa faca o comparatie intre gastronomia italiana si cea moldoveneasca, lucurile se schimba. "Un italian sa spuna ca e incantat de o alta bucatarie nu prea o sa gasesti. Din acest punct de vedere suntem mandri. Bucataria moldoveneasca nu este rea, dar e prea putin diversificata fata de bucataria italiana. Daca ar fi o concurenta mai mare intre bucatarii moldoveni ati creste din acest punct de vedere". Moldovenii si recunostinta italienilor A calatorit mult prin Republica Moldova, chiar daca este o tara cu drumuri rele, cu putine locuri de relaxare, care deseori costa mult, desi in schimb primesti conditii simple de trai. In afara de parinti si frate, cel mai mare dor il am fata de locurile pitoresti din Italia, unde sunt livezi, dealuri, m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro