Istrate Micescu, marele avocat caruia Regele Mihai i-a cerut sa formeze un guvern in exil

Istrate Micescu, marele avocat caruia Regele Mihai i-a cerut sa formeze un guvern in exil

Fiind pasionat de vanatoare si de cai de curse, Istrate Micescu facea zilnic naveta Pitesti-Ramnicu-Valcea cu o cabrioleta. Artizanul Constitutiei prin care Carol al II-lea a instaurat regimul dictatorial Istrate Micescu a participat la primul razboi mondial cu gradul de locotenent si a fost ranit in luptele de la Marasesti. Traditia politica a familiei a fost continuata de Istrate, care a fost deputat si apoi senator de Muscel si Ploiesti din partea PNL. Istrate Micescu a facut recurs si prin urmare i s-a comutat pedeapsa, din 20 de ani de temnita, in 20 de ani de munca silnica. Adevarul este ca armele de care vorbeau acuzatorii erau de fapt armele de vanatoare ale lui Istrate Micescu.

acum 89 luni (28 Feb 2017)

Istrate Micescu s-a nascut la 22 mai 1881, la Ploiesti, fiind al doilea dintre cei cinci copii ai profesorului Nicolae Micescu. Istrate a absolvit liceul Bratianu din Pitesti ca sef de promotie, ca de altfel toti baietii din familia Micescu. Apoi incepe cursurile Facultatii de Drept la Bucuresti si, in paralel, pe cele ale Facultatii de filologie. Inainte de a ajunge la Pitesti, Istrate a fost pentru cateva luni avocat la Ramnicu-Valcea. Fiind pasionat de vanatoare si de cai de curse, Istrate Micescu facea zilnic naveta Pitesti-Ramnicu-Valcea cu o cabrioleta. Participa la un concurs de titular la catedra de Drept a Universitatii din Iasi. Ulterior se transfera la Universitatea Bucuresti, unde devine profesor de Drept Civil. Membru marcat al PNL, Istrate Micescu a facut parte din comisia romana care a reprezentat statul nostru in cadrul Micii Antante, cunoacuta si sub numele de Intelegerea balcanica.

La inceputul secolului XX, Istrate Micescu a fost apreciat de Asociatia Internationala a Juristilor din Europa, drept cel mai celebru avocat din Sud-Estul Europei.

Artizanul Constitutiei prin care Carol al II-lea a instaurat regimul dictatorial

Istrate Micescu a participat la primul razboi mondial cu gradul de locotenent si a fost ranit in luptele de la Marasesti. Traditia politica a familiei a fost continuata de Istrate, care a fost deputat si apoi senator de Muscel si Ploiesti din partea PNL. A fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor si ministru de externe intre anii 1937-1938. Divortul sau de PNL a aparut pe fondul dorintei familiei de a respecta proprietatea. Istrate n-a fost deloc de acord cu pozitia PNL, care planuia la inceputul anilor 20 o reforma agrara fara acordarea de despagubiri. Nu era de acord nici macar cu o reforma agrara prin despagubire, considerand-o tot o atingere a proprietati private. Cel mult, considera Istrate Micescu, reforma trebuia facuta printr-un act de v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro