Istoriile lui Alex Stefanescu. "Nu ma amestec in afacerile lui Dumnezeu"

Istoriile lui Alex Stefanescu.

Ea, femeia frumoasa si inteligenta, cu experienta de ziarista si talent de scriitoare, a fost, in calitate de sotie, martora competenta a vietii unui om extraordinar, cu o existenta meteorica. Nonconformist, vizionar, si-a configurat insa repede propria individualitate artistica, reusind inca din anii studentiei sa atraga atentia colectionarilor de arta, diplomatilor straini acreditati la Bucuresti, organizatorilor de expozitii, criticilor de specialitate. La treizeci de ani, Mihai Mircea Ciobanu, avand-o alaturi, ca pe un camarad de arme, doar pe sotia sa, a inceput o adevarata cruciada de cucerire a gloriei in Occident.

acum 66 luni (20 Dec 2014)

>

Tot ceea ce mi-a povestit Ada-Michaela Ciobanu in 1995 despre regretatul ei sot, artistul de geniu Mihai Mircea Ciobanu, regasesc in cartea ei recent aparuta, Aurul alchimistului (Ed.Allfa, 2014). Ea, femeia frumoasa si inteligenta, cu experienta de ziarista si talent de scriitoare, a fost, in calitate de sotie, martora competenta a vietii unui om extraordinar, cu o existenta meteorica. S-a nascut la 15 aprilie 1950, la Bucuresti, intr-o familie de intelectuali, care au insuflat, prin educatie, celor doi fii ai lor dorinta de performanta intelectuala. Intre 1979-1973 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, avandu-l ca indrumator pe Corneliu Baba, a carui influenta l-a marcat. Nonconformist, vizionar, si-a configurat insa repede propria individualitate artistica, reusind inca din anii studentiei sa atraga atentia colectionarilor de arta, diplomatilor straini acreditati la Bucuresti, organizatorilor de expozitii, criticilor de specialitate. In scurta vreme, personalitatea lui impetuoasa n-a mai "incaput" in spatiul sufocant rezervat de regimul comunist manifestarilor artistice.

La treizeci de ani, Mihai Mircea Ciobanu, avand-o alaturi, ca pe un camarad de arme, doar pe sotia sa, a inceput o adevarata cruciada de cucerire a gloriei in Occident. In 1983, el a creat pentru biserica catolica din Saint-Sulpice, de langa Lausanne, fresce si vitralii cu care prelatii acestui asezamant se mandresc si azi. In 1984 a expus tablouri in ambele galerii din Paris ale Katiei Granoff, eminenta cenusiei a bursei de valori din domeniu, cea care l-a lansat, printre altii, pe Marc Chagall. In aceiasi ani a fost gazduit cu creatia sa si de prestigiosul Muzeu de Arta Moderna din Sao Paolo - Brazilia.

Manifestarile lui publice triumfale au provocat un val de admiratie si de invidie. Ada-Mchaela Ciobanu pastreazasi azi, intr-un album, zeci de taieturi din ziare, expresie a stupefactiei produse de aparitia noii ved... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro