Istoria se repeta. Impozitarea pensiilor: de la pomenile lui Tariceanu la austeritatea lui Boc si inapoi
La peste sase ani de la decizia Guvernului Boc de a impozita pensiile, Parlamentul a anulat aceasta masura luata in plina criza economica. Cititi textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania Libera pe care o gasiti la toate chiscurile de difuzare a presei si prin abonament!
La peste sase ani de la decizia Guvernului Boc de a impozita pensiile, Parlamentul a anulat aceasta masura luata in plina criza economica. A fost anulata plata CASS pentru pensii, precum si a impozitului pe venit, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiaza de aceasta prevedere.
"Romania libera" va prezinta seria de decizii economice gresite, precum si luptele politice care s-au dus in jurul pensiilor in ultimii zece ani.
Maririle de pensii din anii 2007 si 2008
Primul val de majorare a pensiilor a avut loc in anul 2007. "Nicaieri in lume nu se pot majora pensiile cu aproape 70% intr-un an, respectiv 17%, ceea ce s-a facut (n.n.: in 2007), si 50%, cat ar fi dorit Parlamentul. 138, alin (5), ca "nici o cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare". Partidul Mos Craciun PSD nu respecta aceasta prevedere constitutionala de mult timp. Presedintele Traian Basescu a cerut precizarea sursei de finantare a acestei cresteri a pensiilor. Basescu ameninta ca, daca Executivul nu va preciza de unde ia banii, nu va promulga legea.
Cititi textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania Libera pe care o gasiti la toate chiscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro