Istoria impresionanta a celui mai mare lac din Bucegi. In comunism, pe fundul barajului isi dadeau intalnire ciobanii

Istoria impresionanta a celui mai mare lac din Bucegi. In comunism, pe fundul barajului isi dadeau intalnire ciobanii

Amenajarea Bolboci - Scropoasa este amplasata pe raul Ialomita, intr-un peisaj montan feeric, la altitudinea de 1.438 metri, ceea ce ii confera titlul de barajul situat la cea mai inalta cota din tara.

acum 85 luni (12 Mar 2017)

Amenajarea Bolboci - Scropoasa este amplasata pe raul Ialomita, intr-un peisaj montan feeric, la altitudinea de 1.438 metri, ceea ce ii confera titlul de barajul situat la cea mai inalta cota din tara. Locul de intalnire al ciobanilor, pe fundul lacului In urma cu zeci de ani, cand nu exista barajul, ciobanii din zona se strangeau intr-un loc (acoperit acum de apa), unde isi vindeau produsele. Mai era o cladire de caramida pe care au daramat-o. La suprafata a iesit si fundatia unei foste cabane dar si a unei fabricute de cascaval. Istoria Barajului Bolboci Barajul Bolboci, cu inaltimea de 55 m, este un baraj construit din anrocamente, cu etansare din beton la paramenul amonte. Barajul, la a carui constructie s-a muncit 29 de ani, a fost dat in folosinta la 11.10.1988. El a fost proiectat de Institutul de Studii si Proiectari Hidroenergetice SA. Piatra pentru construirea barajului provine din cariera de pe Podul cu Florile - muntele Zanoaga din Masivul Bucegi.

In urma cu doi ani, atunci cand barajul a fost golit intentionat de Sistemul de Gospodarire a Apelor Dambovita, la suprafata a iesit fundatia unei foste cabane dar si a unei fabricute de cascaval. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro