Istoria delicioasei prajituri Profiterol, combinatia perfecta de vanilie, frisca si ciocolata

Istoria delicioasei prajituri Profiterol, combinatia perfecta de vanilie, frisca si ciocolata

Profiterolul sau Chou a la creme se afla, alaturi de Dobos, Amandine, Ecler, Savarina, Cremes, Ora 12 sau Diplomat, printre prajiturile preferate ale romanilor. In momentul in care untul s-a topit si apa incepe sa fiarba usor, adaugam toata faina deoadata si amestecam incontinuu, pe foc mic, pana cand aluatul oparit se desprinde de pe marginile cratitei si se compacteaza (circa 3-4 minute).

acum 88 luni (17 Nov 2016)

Profiterolul sau Chou a la creme se afla, alaturi de Dobos, Amandine, Ecler, Savarina, Cremes, Ora 12 sau Diplomat, printre prajiturile preferate ale romanilor. O mai gasim si cu numele de Crema de puf. Chiar daca produsele de patiserie, asa cum ii spune si numele, vin din Franta, profiterolul provine din bucataria traditionala din Gibraltar - un teritoriu britanic de peste mari, care se afla in sudul peninsulei iberice. O reteta franceza din secolul al XVII-lea descrie profiterolul ca fiind o supa fiarta la foc mic in bulion de migdale si garnisit cu creasta de gaina si trufe.

Gogoasa sau "choux"-ul, cum ii spun francezii, este umpluta cu crema de vanilie, frisca sau inghetata.

Pentru pepararea Profiterolului se folosesc: unt, faina, oua, sare si zahar. La crema este nevoie de smantana naturala, zahar pudra si pastaie de vanilie, iar pentru crusta de ciocolata;

Iata cum se prepara Profiterolul VIDEO Adygio Kitchen

Am aflat de pe blogul Laurei Adamache cum se prepara deliciosul Profiterol.

"Cernem faina, de doua ori, folosind o sita cu gauri mici. In momentul in care untul s-a topit si apa incepe sa fiarba usor, adaugam toata faina deoadata si amestecam incontinuu, pe foc mic, pana cand aluatul oparit se desprinde de pe marginile cratitei si se compacteaza (circa 3-4 minute). Adaugam treptat ultimul oul si mixam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta moale, dar care isi pastreaza forma". "Inainte cu cel putin doua ore de prepararea cremei, punem smantana, vasul in care vom bate frisca si paletele mixerului in frigider. Punem smantana in vasul rece, adaugam semintele unei pastai de vanilie si zaharul pudra. La inceput mixam frisca la o viteza redusa, urmand sa o crestem treptat dupa ce frisca incepe sa se intareasca. Frisca este gata in momentul in care nu mai cade de pe paletele mixerului", scrie Laura Adamache, pe blogul ei.

Vine, ap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro