Istoria Coalitiei pentru Familie
> Coalitia pentru Familie, pe numele ei oficial, se foloseste in demersul sau de o ideologie a urii si de tactici pe care le-am mai vazut in trecut, atat in Romania, cat si in alte parti ale lumii, cu sprijinul unor grupuri de interese neo-protestante americane. Demersul din 2007 de modificare a Constitutiei a avut in fata, vizibil, mult mai multe organizatii religioase, comparat cu Coalitia pentru Familie de astazi Pe 21 iunie 2006 apare in Monitorul Oficial o initiativa cetateneasca de modificare a articolului 48 din Constitutie, prin incercarea de adaugare a unui alineat, care suna cam asa: "In Romania poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar intre un barbat si o femeie". Demersul din 2007 de modificare a Constitutiei a avut in fata, vizibil, mult mai multe organizatii religioase, comparat cu Coalitia pentru Familie de astazi (de data aceasta lectia a fost invatata si s-a mers pe o serie de organizatii oarecum independente de culte din punct de vedere al numelor cel putin), printre care ar fi de amintit Mitropolia Moldovei, atunci pastorita de actualul Patriarh Daniel, Uniunea Crestina Baptista, Biserica Greco-Catolica, Biserica Crestina dupa Evanghelie, Biserica lui Dumnezeu Apostolica - Cultul Penticostal. Intr-un comunicat de presa din 2013, Coalitia pentru Familie si Constitutie ameninta: "Avand in vedere dreptul nostru constitutional si obligatia noastra de a ne apara familia si tara, valorile morale, culturale si religioase, precum si dreptul de a hotari cu privire la educatia propriilor copii, cu femitate va solicitam inca o data sa adoptati in cuprinsul articolului 48 expresia ,barbat si femeie' in loc de ,soti', precum si sa recunoasteti in noul text familia ca ,element natural si fundamental al societatii'.
>
Coalitia pentru Familie, pe numele ei oficial, se foloseste in demersul sau de o ideologie a urii si de tactici pe care le-am mai vazut in trecut, atat in Romania, cat si in alte parti ale lumii, cu sprijinul unor grupuri de interese neo-protestante americane.
La o privire superficiala ar parea ca initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei a aparut din neant la sfarsitul lui 2015, cand si-au facut aparitia in spatiul public figuri cum ar fi Mihai Gheorghiu, Liana Stanciu sau Vlad Mirita, purtatori de cuvant ai Coalitiei pentru Familie. Lucrurile nu stau chiar asa, caci munca acestor oameni este rezultatul unei miscari care se construieste in Romania de mai bine de un deceniu, inca din anul 2005. Modificarea Constitutiei din 2007
In primul rand faceti cunostinta cu Peter Costea, avocat si pastor de origine romana stabilit in Texas, unul din parintii spirituali ai Coalitiei pentru Familie. Ingrijorati de schimbarile la nivel global cu privire la legalizarea casatoriilor gay (semnalul a fost dat de Spania in 2005, Canada in 2002), un grup de pastori neo-protestanti s-au intalnit cu Peter Costea in august 2005 la Vatra Dornei pentru ca acesta sa le ofere consultanta cu privire la adoptarea in Romania a unei legislatii privind interzicerea casatoriilor gay. Costea declara intr-un interviu la vremea respectiva ca agenda homosexuala promoveaza schimbari radicale cu efecte asupra fiecarui aspect din societate - libertatea de expresie, de asociere, religioasa, in educatie, mass media, cultura si sistem judiciar".
incercarea de modificare a Constitutiei care a inceput acum doi ani si jumatate nu este o miscare izolata, ci mai degraba se inscrie pe o linie mai lunga din punct de vedere temporal, pornita in 2006, cu victorii si infrangeri pe parcurs. De subliniat ar fi ca la recenta conferinta a Coalitiei pentru Familie din Parlament, despre care am scris aici, au participat reprezentanti atat din partea Chirstian Concern,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro