Istoria celui mai scump parfum din lume. Cum a folosit o orfana iasomia spaniola pentru a crea faimosul Chanel No. 5

Istoria celui mai scump parfum din lume. Cum a folosit o orfana iasomia spaniola pentru a crea faimosul Chanel No. 5

Gabrielle Bonheur Chanel a schimbat povestea copilariei sale umile, de orfana, intr-una de succes. Pe cand mergea la cursele de cai, a taiat partea din fata a unei haine de tricot, pe care nu voia sa o traga peste cap. Coco Chanel a murit in anul 1971, la varsta de 87 de ani, in apartamentul sau de la Hotelul Ritz.

acum 104 luni (18 Sep 2015)

Gabrielle Bonheur Chanel a schimbat povestea copilariei sale umile, de orfana, intr-una de succes. Coco Chanel s-a nascut in 1883, la Saumur, insa creatoarea a sustinut intotdeauna ca a vazut lumina zilei zece ani mai tarziu, in 1893, la Auvergne.

La 18 ani a aparut in lumina reflectoarelor la cafeneaua "Moulins La Rotonde", in calitate de cantareata. In timpul scurtei cariere de cantareata, si-a luat numele Coco. Pe cand mergea la cursele de cai, a taiat partea din fata a unei haine de tricot, pe care nu voia sa o traga peste cap. Cei care au vazut-o au ramas inmarmuriti si au comandat si ei o astfel de haina.

Odata cu primul magazin de moda din Paris, finantat de iubitii ei, a renuntat la corset si s-a tuns scurt. Christian Dior spunea despre Coco Chanel: "Cu un pulover negru si cateva siraguri de perle a revolutionat moda".

Evident, femeia cocheta avea nevoie si de un parfum. In copilarie, era nevoita sa-si spele corpul cu sapun de lesie. Nu vreau aroma de trandafiri sau crini", spunea ea. Amestecand extracte de iasomie spaniola cu acetat de benzil, Chanel a creat o potiune al carui miros nu dispare imediat ce a atins pielea.

A ales a cincea din cele sase fiole preparate de parfumierul Ernest Beaux, de unde si numele Chanel No. Parfumul a fost promovat de nu mai putin celebra Marilyn Monroe, lucru care i-a adus creatoarei o avere imensa. Si in prezent, parfumul de bucura de aceeasi popularitate.

Coco Chanel a murit in anul 1971, la varsta de 87 de ani, in apartamentul sau de la Hotelul Ritz. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro