Istoria Castelului Windsor, cel mai mare si mai vechi castel locuit din lume, care a gazduit 40 de monarhi

Istoria Castelului Windsor, cel mai mare si mai vechi castel locuit din lume, care a gazduit 40 de monarhi

Impreuna cu Palatul Buckingham si cu Palatul Holyrood din Edinburgh, Castelul Windsor, situat in centrul orasului omonim din comitatul Berkshire, Marea Britanie, face parte din resedintele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor. Capela St. George, unde va avea loc cermonia religioasa oficiata de catre decanul de Windsor, David Conner, si Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby Capela are un tavan complex cu bolta in evantai finalizat de Henry al VIII-lea in 1528 CAPELA ST.

acum 32 luni (19 May 2018)

Impreuna cu Palatul Buckingham si cu Palatul Holyrood din Edinburgh, Castelul Windsor, situat in centrul orasului omonim din comitatul Berkshire, Marea Britanie, face parte din resedintele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor. Ea isi petrece aici sfarsiturile de saptamana unde primeste si vizite oficiale sau private a unor ministri sau sefi de state. Din populatia permanenta a castelului fac parte aproximativ 500 de persoane care traiesc si lucreaza in deosebita constructie. In ceea ce priveste arhitectura, Castelul Windsor are la baza structura medievala, insa intruneste si o serie de caracteristici gotice si georgiene reinventate intr-un stil modern.

FOTO Getty Images Castelul Windsor ocupa o suprafata totala de 5 hectare si intruneste caracteristicile a trei structuri diferite: ale unui oras mic, ale unui palat si ale unei fortificatii. Castelul se afla astfel la o distanta de o zi de mars de Turnul din Londra si era menit sa protejeze capitala de influenta stilurilor continentale. Structura originala a fost construita din lemn cu fortificatii de pamant si a avut o evidenta pozitie strategica, pe un deal abrupt, ca parte dintr-un inel de castele din jurul Londrei. Castelul a fost reconstruit ulterior, in piatra, si a crescut in importanta de-a lungul anilor, arata CaseRegale.eu Peretii exteriori ai castelului actual se afla in aceeasi pozitie ca si cei din structura originala, construita de William Cuceritorul in 1070. Neschimbata este si movila centrala ce sustine Turnul Rotund si curtea superioara, unde monarhii au avut apartamente private inca din secolul al XIV-lea. In 1170, Henric al II-lea a reconstruit, din piatra in loc de lemn, Turnul Rotund, peretii superiori ai curtii superioare si mare parte din curtea inferioara, dar si apartamentele regale din curtea superioara. Capela St. George, unde va avea loc cermonia religioasa oficiata de catre decanul de Windsor, David Conner, si Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro