Isteria lactatelor Bradet: ce e real si ce se speculeaza in scandalul branzei din Arges, care a fost gasita cu bacteria E.Coli

De partea branzei cu E.Coli Reactia in mediul online nu a intarziat sa apara: unii romani s-au coalizat, in privat sau chiar organizand grupuri de sustinere si semnand petitii, comentand ca autoritatile nu pot lega moartea celor trei copii si valul de imbolnaviri de sindrom hemolitic uremic (SHU) din ultima perioada din Arges de lotul de 25 de kilograme de branza cu periculoasa bacterie E.Coli produs tot in Arges. Valul de like-uri Postarea facuta de Lactate Bradet pe pagina de Facebook a producatorului argesean, incheiata cu mesajul "Suntem parinti, suntem persoane cu frica de Dumnezeu si ne este foarte greu in aceste momente sa intelegem ce se intampla", a strans peste 21.000 de like-uri si are peste 12.000 de distribuiri, plus alte mii de comentarii de sustinere a brandului romanesc de lactate. Joi dupa-amiaza, reprezentantii Ministerului Agriculturii au trimis un comunicat de presa prin care anuntau ca declaratiile facute de ministrul Achim Irimescu sunt in conformitate cu prevederile europene (Regulamentul 178/2002, Regulamentul 2073/2005) si nationale - GHID privind elaborarea planurilor nationale de interventie in domeniul sigurantei alimentelor (ANSVSA): "in cazurile in care exista motive rezonabile sa se suspecteze ca anumite produse alimentare sau hrana pentru animale pot prezenta un risc pentru sanatatea umana sau pentru sanatatea animalelor, atunci, in functie de natura, gravitatea si dimensiunile riscului respectiv, autoritatile publice iau masuri adecvate pentru informarea publicului general cu privire la natura riscului pentru sanatate, identificand, in cea mai mare masura, produsele alimentare sau hrana pentru animale ori tipul de produse alimentare sau de hrana pentru animale, riscul pe care acestea il pot prezenta si masurile care se iau sau sunt pe cale sa se ia in vederea prevenirii, reducerii sau eliminarii acelui risc".

acum 47 luni (3 Mar 2016)

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, anunta la inceputul acestei saptamani ca s-a descoperit branza cu E.Coli intr-un magazin de desfacere al unui producator local: "Este vorba despre branza proaspata de vaci, 25 de kilograme. De asemenea, s-a mai gasit in carne de pasare recoltata din frigiderul unei familii din Bacau, era o pasare din gospodaria personala". efectuarea dezinfectiei in aceasta sectie a spatiilor, utilajelor, ustensilelor si suprafetelor de lucru", se arata intr-un comunicat transmis de ANSVSA in aceeasi zi. Am mers sa cumparam lapte si la 400-500 kilometri distanta numai sa luam de la niste ferme sigure si sa oferim niste produse de calitate.

De partea branzei cu E.Coli

Reactia in mediul online nu a intarziat sa apara: unii romani s-au coalizat, in privat sau chiar organizand grupuri de sustinere si semnand petitii, comentand ca autoritatile nu pot lega moartea celor trei copii si valul de imbolnaviri de sindrom hemolitic uremic (SHU) din ultima perioada din Arges de lotul de 25 de kilograme de branza cu periculoasa bacterie E.Coli produs tot in Arges.

De precizat ca inclusiv Conducerea Directiei de Sanatate Publica Arges a precizat, la randul sau, ca printre bebelusii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic sunt si copii care au consumat branza proaspata. Din ancheta epidemiologica facuta reiese ca unul dintre copiii care au murit a consumat acest tip de branza", a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, care a precizat ca se ia in calcul si ipoteza consumului de catre parinti a branzei infestate si transmiterea de la acestia la copii. "Branza din lotul de 25 de kilograme a fost produsa pe data de 22 februarie, deci nu are nicio legatura cu copiii care s-au imbolnavit inainte", a precizat Daniel Lupu, directorul DSVSA Arges. Este insa dificil de stabilit daca anterior acestui lot au mai existat cantitati de branza cu E.Co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro