Isteria cuprinde Romania. Se discuta mai mult la noi decat in Germania, unde sunt sute de mii de imigranti

Isteria cuprinde Romania. Se discuta mai mult la noi decat in Germania, unde sunt sute de mii de imigranti

> Ba chiar am impresia ca in Romania cea fara de imigranti se discuta despre cum ii vom intampina pe refugiati mai mult decat in Germania, cea in care ajung cateva sute de mii doar anul acesta. E ca si cum, calatorind cu trenul pe la Pascani auzim ca intr-un vagon din garnitura Viena-Munchen s-au urcat niste hoti si tragem repede semnalul de alarma priponind personalul nostru, intr-o harmalaie si panica de nedescris, in camp, la Blagesti.

acum 72 luni (13 Sep 2015)

>

Ba chiar am impresia ca in Romania cea fara de imigranti se discuta despre cum ii vom intampina pe refugiati mai mult decat in Germania, cea in care ajung cateva sute de mii doar anul acesta. Dar m-am lamurit ca orice om din tara - fara nicio competenta in aceasta problema europeana si globala - are o parere perfect formata si o sustine apasat si tare. "Ia acasa un sirian, ca a trecut vara si nu mai e nevoie sa adopti un grec!", zic umanistii de Herastrau. Si tot asa, apelurile, insultele si franturile de informatii circula prin tara de parca s-a tampit brusc si iremediabil tot poporul incepand de la conducatorii sai.

Un parlamentar e speriat ca ne iau nemtii refugiatii buni si ramanem noi cu aia mai prosti pe care "va trebui sa-i folosim la lucrarile campului". Omul crede ca refugiatii sunt un soi de sclavi pe care si-i imparte doamna Merkel cu Herr Iohannis, dar nu inainte dupa ce i-au evaluat intelectual si fizic.

Apoi, statul nostru invoca Interesul National cand refuza cotele de refugiati stabilite de UE, dar nu explica nimeni ce ne impiedica, de fapt, pe noi, sa dam o mana de ajutor.

Ajung sa cred ca, de fapt, ca si populatia, nici sefii statului n-au gandit si n-au citit inainte sa vorbeasca. Mai e un pic si le vom zice europenilor ca suntem dispusi sa primim 1800,3 refugiati, ca asa a calculat un birocrat.

Un fost presedinte zice hotarat, in virtutea competentelor sale de comandant de nave, ca refugiatilor trebuie sa le scufundam barcile "la chei", adica in porturile si plajele de pe care pleaca.

Marea problema a noastra, de fapt, este ca n-avem o problema, dar ne inflamam de parca am avea-o.

E ca si cum, calatorind cu trenul pe la Pascani auzim ca intr-un vagon din garnitura Viena-Munchen s-au urcat niste hoti si tragem repede semnalul de alarma priponind personalul nostru, intr-o harmalaie si panica de nedescris, in camp, la Blagesti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro