Istanbul sub teroare. Atmosfera post-atentat, descrisa de un roman surprins de tragedie in metropola turca

Istanbul sub teroare. Atmosfera post-atentat, descrisa de un roman surprins de tragedie in metropola turca

Locuitorii din Istanbul incearca sa-si revina dupa atentatul de marti seara de la Aeroportul Ataturk, soldat cu 43 morti si 239 raniti. Pe aceeasi tema: Anchetatorii turci incearca sa-i identifice pe atacatorii de pe aeroportul din Istanbul FOTO VIDEO Vladimir Putin si Recep Erdogan s-au impacat si si-au dat intalnire in China Harta tarilor europene cu risc ridicat pentru turisti, dupa atentatul de pe aeroportul Ataturk: locul ocupat de Turcia si cat de sigura este Romania "Mi-au pus pistolul la cap!"

acum 75 luni (30 Jun 2016)

Locuitorii din Istanbul incearca sa-si revina dupa atentatul de marti seara de la Aeroportul Ataturk, soldat cu 43 morti si 239 raniti. Romanii care traiesc in metropola turca au depasit socul initial si incearca sa ramana in siguranta, unii dintre ei programandu-si deja veniri acasa, pana se linistesc apele.

Cristian Tanase (27 ani) este un tanar constantean care merge lunar la Istanbul, cu serviciul. El a trait deja experienta mai multor atentate produse, in ultimul timp, in Piata Taksim, la Sultan Ahmet si la sediul unei sectii de politie din cartierul unde locuieste, Aksaray. Si a mai fost o bomba, cu o masina-capcana, dar de aceea a ratat-o, pentru ca se afla in tara.

Romanul locuieste la 12 kilometri de Aeroportul Ataturk, iar in momentul deflagratiei se afla intr-o cafenea, aproape de casa.

"A fost un moment de panica, pentru ca nu stiam ce se intampla. Vorbeam intre noi si ne ziceam ca speram sa nu fie bombe si prin oras. Voiam sa vedem daca mai explodeaza ceva pe undeva, sa nu fie in drumul nostru spre casa", relateaza Cristian.

Tanarul a mers apoi pe jos pana acasa, pret de 10 minute.

Strazile goale ale Istanbulului Foto Cristian Tanase

"In prima seara a fost panica mare aici. Acum, oamenii sunt inca speriati de ce s-a intamplat. Ei sunt de parere ca atentatul este urmarea faptului ca Turcia s-a imprietenit cu Rusia. Dupa explozie, imediat s-au mobilizat fortele de ordine. Elicoptere ale politiei survolau prin Istanbul, iar politia oprea oamenii pe strada si ii legitimau. Nu ii opreau pe toti, ci mai mult pe cei care le pareau suspecti: arabi in mod special. In momentul de fata, lucrurile s-au mai calmat, dar din nou, ca dupa fiecare incident, sunt sporite masurile de siguranta", relateaza Cristian.

Istanbulul fantomatic Foto Cristian Tanase

Efectele starii de urgenta sunt vi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro