Israelul va revizui relatiile cu ONU

Un diplomat occidental a criticat dur decizia Israelului de a convoca ambasadorii de Craciun: "Ce ar fi spus de la Ierusalim daca noi l-am fi convocat pe ambasadorul israelian de Yom Kippur?!" Consiliul de Securitate ONU a adoptat, vineri seara, o rezolutie istorica prin care se cere suspendarea activitatilor israeliene de colonizare in Cisiordania, in contextul in care Administratia Barack Obama a refuzat cererea lui Benjamin Nentanyahu si a lui Donald Trump de a bloca initiativa prin veto.

acum 81 luni (25 Dec 2016)

Israelul va revizui relatiile cu Natiunile Unite, iar finantarea institutiilor ONU va fi suspendata, avertizeaza premierul Benjamin Netanyahu, care a decis convocarea, duminica, a ambasadorilor tarilor ce au votat in favoarea rezolutiei anticolonizare.

"Am cerut Ministerului israelian de Externe ca in cel mult o luna sa reevalueze toate contactele cu Natiunile Unite, inclusiv finantarea israeliana pentru institutii ONU si prezenta la ONU a reprezentantilor Israelului", a declarat Benjamin Netanyahu.

"Deja am ordonat stoparea unor finantari cu valoarea totala de 30 de milioane de shekeli (7,5 milioane euro) pentru institutii ONU, pentru cinci agentii ostile Israelului...

Potrivit cotidianului Haaretz, Benjamin Netanyahu a cerut Ministerului de Externe sa ii convoace duminica pe ambasadorii tarilor din Consiliul de Securitate ONU care au votat in favoarea rezolutiei anticolonizare.

Un diplomat occidental a criticat dur decizia Israelului de a convoca ambasadorii de Craciun: "Ce ar fi spus de la Ierusalim daca noi l-am fi convocat pe ambasadorul israelian de Yom Kippur?!"

Consiliul de Securitate ONU este format din cinci membri permanenti - SUA, Marea Britanie, Rusia, China si Franta - si zece membri nepermanenti, in prezent Egipt, Uruguay, Venezuela, Angola, Japonia, Malaysia, Noua Zeelanda, Senegal, Spania si Ucraina.

Consiliul de Securitate ONU a adoptat, vineri seara, o rezolutie istorica prin care se cere suspendarea activitatilor israeliene de colonizare in Cisiordania, in contextul in care Administratia Barack Obama a refuzat cererea lui Benjamin Nentanyahu si a lui Donald Trump de a bloca initiativa prin veto. Statele Unite, unul dintre cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate ONU, s-au abtinut de la vot, permitand adoptarea rezolutiei antiisraeliene cu 14 voturi pentru si 0 impotriva.

Rezolutia arata ca toate coloniile evreiesti de pe teritoriile palestiniene ocupate dupa anul 1967,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro