Israelul nu mai vrea un loc in Consiliul de Securitate al ONU

Israelul nu mai vrea un loc in Consiliul de Securitate al ONU

Pentru a se asigura o reprezentare corecta din punct de vedere geografic, exista cinci locuri pentru statele africane si asiatice, unul pentru statele est-europene, doua pentru statele din American Latina si Caraibe si doua pentru tarile din Europa de Vest si altele.

acum 53 luni (5 May 2018)

Adunarea Generala a ONU va alege luna viitoare cinci membri noi in Consiliul de Securitate pentru anii 2019 si 2020.

Germania si Belgia candideaza acum fara oponenti, dar au in continuare nevoie de doua treimi din voturi pentru a fi alese.

"S-a decis ca vom continua sa actionam alaturi de aliatii nostri pentru a permite Israelului sa isi exercite dreptul de participare deplina si includere in procesul luarii deciziilor la ONU", a comunicat delegatia israeliana la ONU.

Richard Grenell, noul ambasador al SUA in Germania, a declarat in martie ca Statele Unite au ajuns la un acord in anii '90 cu Grupul Tarilor Vestice si Altele de la ONU pentru a-i oferi Israelului un loc in consiliu fara a avea contracandidat.

Consiliul, din care fac parte si cei cinci membri permanenti - SUA, Marea Britanie, Franta, China si Rusia - este singurul organism al ONU care poate lua decizii obligatorii din punct de vedere legal pentru statele membre si poate impune sanctiuni si aproba folosirea fortei.

Pentru a se asigura o reprezentare corecta din punct de vedere geografic, exista cinci locuri pentru statele africane si asiatice, unul pentru statele est-europene, doua pentru statele din American Latina si Caraibe si doua pentru tarile din Europa de Vest si altele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro