Islamofobia in Romania: corul funerar al fricii si urii s-a generalizat

Islamofobia in Romania: corul funerar al fricii si urii s-a generalizat

Cu aspectul sau de vultur plesuv, ramas fara carcasa de devorat, recent el a aruncat in sfera publica o suita de cantece lugubre, menite sa ne ingrozeasca. Inainte de a ne intreba cine a definit Romania ca stat "crestin", ar trebui sa ne intrebam daca pericolul este real si daca avem dreptul sa culpabilizam indirect zecile de mii de musulmani care sunt cetateni onesti ai acestei tari. Dar cand un universitar cu studii in Occident, care se viseaza politician de anvergura nationala, anunta ca suntem in mijlocul unui "razboi intre culturi" si ca civilizatia islamica nu a oferit umanitatii "nimic valoros", ca nu a exportat altceva decat "resentimente si teroare" ar trebui sa ne ingrozeasca. Nu am auzit niciun "porumbel" care sa vorbeasca despre compasiunea fata de sutele de mii de oameni ramasi fara adapost si fara familii;

acum 80 luni (24 Mar 2016)

>

Corbii nostri, aidoma soimilor razboiului, croncanesc fericiti in mijlocul tragediilor si conflictelor - fie ca sunt atacurile din Belgia, fie ca este catastrofa din Siria. Si pentru ca gatlejurile lor sunt imbibate de un puternic spirit islamofob, ei ne anunta sfarsitul lumii provocat de iminentul atac al musulmanilor. Fiind doar piaza rea, scopul acestor creaturi vestitoare de moarte este acela de a raspandi groaza, neincrederea si ura. Cu aspectul sau de vultur plesuv, ramas fara carcasa de devorat, recent el a aruncat in sfera publica o suita de cantece lugubre, menite sa ne ingrozeasca. Ca un autentic prevestitor de nenorociri, Basescu a declarat public ca, nici mai mult nici mai putin, Romania "crestina" trebuie sa se teama, ca suntem in conflictul cu Islamul cel rau. Intr-un interviu recent pentru Adevarul, Basescu a enuntat fara sa clipeasca o amenintare cumplita, clantanind catre concetatenii sai: "inclusiv Romania trebuie sa se simta extrem de amenintata", pentru ca este "tara crestina". Inainte de a ne intreba cine a definit Romania ca stat "crestin", ar trebui sa ne intrebam daca pericolul este real si daca avem dreptul sa culpabilizam indirect zecile de mii de musulmani care sunt cetateni onesti ai acestei tari.

Aici se adauga si declaratia Elenei Udrea, care prohodeste la randul ei Europa, in ison cu Traian Basescu, aidoma unei bocitoare in varianta cu haine de fite. Pe pagina personala de Facebook Udrea deplangea faptul ca liderii europeni au "sustinut" primirea musulmanilor pe continentul european si se temea ca nu mai exista nimeni care "sa salveze crestinismul". Dar cand un universitar cu studii in Occident, care se viseaza politician de anvergura nationala, anunta ca suntem in mijlocul unui "razboi intre culturi" si ca civilizatia islamica nu a oferit umanitatii "nimic valoros", ca nu a exportat altceva decat "resentimente si teroare" ar trebui sa ne ingrozeasca.

Lor li se adauga diversi alti specialisti in geopo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro