Islamistul impuscat mortal joi, la Paris, a trecut prin Romania, Elvetia, Luxemburg si Germania

Islamistul impuscat mortal joi, la Paris, a trecut prin Romania, Elvetia, Luxemburg si Germania

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat duminica dimineata ca acesta era "fara indoiala de origine tunisiana, se numea Tarek Belgacem si a stat in mai multe state ale Uniunii Europene, precum Luxemburg si Germania, dar si in Elvetia", relateaza Le Figaro.

acum 86 luni (10 Jan 2016)

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat duminica dimineata ca acesta era "fara indoiala de origine tunisiana, se numea Tarek Belgacem si a stat in mai multe state ale Uniunii Europene, precum Luxemburg si Germania, dar si in Elvetia", relateaza Le Figaro. Pe langa Germania, el a trecut prin Elvetia, Luxemburg si Romania, tari in care s-a facut remarcat in ultimii ani pentru furturi marunte si infractiuni la legislatia privind strainii, sub diferite identitati, potrivit unei surse apropiate anchetei, citata de Journal du Dimanche.

Politia germana a anuntat deja ca barbatul a locuit intr-un centru pentru solicitanti de azil din Germania, dar deocamdata nu se stie daca acesta figureaza printre sutele de mii de imigranti care au sosit in tara in 2015. Politia germana a precizat ca barbatul a desenat un simbol al retelei extremiste Statul Islamic pe peretele unei camere din centrul de refugiati.

Potrivit revistei germane Der Spiegel, citata de Le Figaro, barbatul ar fi pozat in centrul de refugiati cu un drapel al organizatiei teroriste, ceea ce a determinat autoritatile locale sa-l claseze ca potential periculos.

Originea barbatului nu este insa clara, el pretinzand cu diverse ocazii ca este marocan, tunisian, sirian sau georgian si prezentand patru identitati diferite.

Barbatul a fost impuscat mortal in ziua comemorarii atacurilor din 2015 de la redactia revistei Charlie Hebdo, in timp ce incerca sa intre intr-o sectie de politie din Paris avand in mana un cutit si strigand "Mare este Allah!". Asupra sa a fost gasita o bucata de hartie pe care era scris un juramant de credinta fata de Statul Islamic si in care promitea razbunare pentru "atacurile franceze in Siria". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro