ISJ Mehedinti pastreaza tacerea in cazul fiicei baronului Adrian Duicu, acuzata de frauda la bacalaureat

ISJ Mehedinti pastreaza tacerea in cazul fiicei baronului Adrian Duicu, acuzata de frauda la bacalaureat

Sefa Inspectoratului Scolar Mehedinti, Mirela Pintea Enea, fosta colaboratoare a postului TV local TELE 2 din Drobeta Turnu Severin, patronat de familia Duicu, nu raspunde la telefon pentru a prezenta un punct de vedere vizavi de cele petrecute vineri la Liceul "Dierna" din Orsova. Procurorul de caz, Nicoleta Rujoiu s-a prezentat vineri la Liceul "Dierna" din Orsova impreuna cu o echipa de politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Mehedinti, formata din Mirel Dumitru (seful SICE), Popa Petrisor, Bruciu Ancuta si Sabin Dumitrasconiu (politistul agresat de Mariana Duicu).

acum 95 luni (4 Jul 2015)

Sefa Inspectoratului Scolar Mehedinti, Mirela Pintea Enea, fosta colaboratoare a postului TV local TELE 2 din Drobeta Turnu Severin, patronat de familia Duicu, nu raspunde la telefon pentru a prezenta un punct de vedere vizavi de cele petrecute vineri la Liceul "Dierna" din Orsova.

Nici pe site-ul ISJ Mehedinti, nu este postat vreun comunicat de presa care sa clarifice anumite aspecte privind posibilul caz de frauda si daca eleva, Adina Duicu, cea care vineri a sustinut proba la chimie, a fost sau nu eliminata din examenul de bacalaureat, daca au functionat sau nu camerele video din sala de examen.

Singurele declaratii oficiale in acest caz au fost facute de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care a spus vineri pentru Mediafax ca vor fi luate cele mai drastice masuri daca se va dovedi ca a fost frauda la bacalaureat, la colegiul din Orsova, precizand ca in cazul unei posibile implicari a unor profesori, sanctiunile pot merge pana la desfacerea contractului de munca.

Procurorul de caz, Nicoleta Rujoiu s-a prezentat vineri la Liceul "Dierna" din Orsova impreuna cu o echipa de politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Mehedinti, formata din Mirel Dumitru (seful SICE), Popa Petrisor, Bruciu Ancuta si Sabin Dumitrasconiu (politistul agresat de Mariana Duicu).

Vineri dupa-amiaza, Adina Duicu, insotita de avocatul Nicoleta Dumitrascu, s-a prezentat la audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean Mehedinti pentru a da explicatii privind acuzatiile de fraudare a examenului de bacalaureat.

Asta dupa ce, la iesirea din liceu, procurorul de caz Nicoleta Rujoiu si politistul Sabin Dumitrasconiu au fost luati la rost de sotia baronului Duicu si fiica cea mica, incident in urma caruia politistul s-a ales cu zgaraieturi pe fata.

Pe de alta parte, intr-o interventie telefonica la un post TV na... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro