Isarescu: S-a terminat perioada dobanzilor foarte scazute sau negative. Asteptam sa vedem ce va hotari si Banca Centrala Europeana (BCE)

Isarescu: S-a terminat perioada dobanzilor foarte scazute sau negative. Asteptam sa vedem ce va hotari si Banca Centrala Europeana (BCE)

Isarescu a subliniat ca raportul are scopul de a identifica vulnerabilitatile cheie ale sistemului financiar, care pot amplifica socurile interne si internationale, in contextul in care epoca dobanzilor scazute s-a terminat. De a-si face o casa rapid, fara sa astepte 20-30 de ani, dotata de la inceput, pe care s-o plateasca in 20-30 de ani", a spus Isarescu.

acum 72 luni (14 Jun 2018)

Isarescu a subliniat ca raportul are scopul de a identifica vulnerabilitatile cheie ale sistemului financiar, care pot amplifica socurile interne si internationale, in contextul in care epoca dobanzilor scazute s-a terminat. Asteptam sa vedem ce va hotari si Banca Centrala Europeana (BCE)", a spus Isarescu. Ei au devenit prizonierii unei aspiratii pe care doreau sa si-o indeplineasca, de a-si face o casa. De a-si face o casa rapid, fara sa astepte 20-30 de ani, dotata de la inceput, pe care s-o plateasca in 20-30 de ani", a spus Isarescu. El considera ca tinerii care isi iau un credit ipotecar trebuie sa fie constienti de riscurile asumate. "A cumpara in tinerete cu o casa, si inca una mobilata, este un lucru extrem de serios. Nu o discutie de tipul "alba-neagra": Banca Nationala descurajeaza sau omoara creditul. Nu poti obliga bancile sa dea credite neperformante "Am auzit explicatii cum ca bancile sufla si in iaurt si nu mai vor sa finanteze companiile. Si nu putem obliga o banca sa dea credite neperformante...", a explicat guvernatorul, amintind ca sectorul bancar este dominant in cadrul sistemului financiar. In ce priveste dobanzile si legatura acestora cu Robor, Isarescu a spus ca "perioada dobanzilor negative si a dobanzilor foarte scazute s-a incheiat". "Din acest punct de vedere, comparatiile care se fac la ROBOR ca sunt noi recorduri, nu sunt corecte. Dobanzile in Romania sunt inca scazute si nu stim unde se va incheia noul ciclu", a adaugat Isarescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro