Isarescu despre darea in plata: Bancile isi vor apara proprietatile, o sa auziti si de ceilalti avocati!

Isarescu despre darea in plata: Bancile isi vor apara proprietatile, o sa auziti si de ceilalti avocati!

"Ca unele se vor duce la CCR, ca altele se vor duce in alta parte, ca vor da mai putine credite sau cu avansuri mai mari, cred ca de aici incolo nu mai putem vedea lucrurile cu claritate. Depinde de portofoliile de credite, de experienta pe care o au cu diversi clienti, de avocatii pe care ii au.

acum 85 luni (5 May 2016)

"In aceasta incertitudine, ceea ce pare mai clar este ca isi vor apara drepturile de proprietate. Cand vorbim despre o banca cu active de 10 miliarde, spre exemplu, cred ca niciunul nu ganditi ca are un morman de bani sau de cladiri. Nu, are un morman de dosare de credit. Acelea sunt proprietatile lor, drepturi de creanta", a precizat Isarescu joi, in cadrul briefingului dupa sedinta de politica monetara, raspunzand unei intrebari.

Mai mult, seful BNR a sublinia ca insttitutiile de credit au gestiune proprie si urmaresc profitul, astfel ca fiecare isi va prezenta politica in urma acestei legi, unele deja anuntand-o.

"Ca unele se vor duce la CCR, ca altele se vor duce in alta parte, ca vor da mai putine credite sau cu avansuri mai mari, cred ca de aici incolo nu mai putem vedea lucrurile cu claritate. Depinde de portofoliile de credite, de experienta pe care o au cu diversi clienti, de avocatii pe care ii au. Pana acum ati auzit doar de anumiti avocati, dar va asigur ca veti auzi si de ceilalti.

Guvernatorul a spus ca este greu de realizat un impact corect al legii darii in plata, pentru ca sunt multe incertitudini si aspecte neclare, precizand ca trebuie asteptata reactia bancilor, dar si a debitorilor. Cum vedem noi lucrurile la Banca Nationala este un grad mare de incertitudine, trebuie sa ne calam pe acest grad mai ridicat de incertitudine, sa fim pregatiti cu toate instrumentele pe care le avem pentru a le folosi cum trebuie la momentul potrivit", a conchis guvernatorul. Majoritatea institutiilor de credit au atras atentia ca vor ataca aspectele neconstitutionale ale legii, precum retroactivitatea si incalcarea dreptului la proprietate, mai scrie News.ro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro