Ironia sortii: Angela Merkel a incercat sa spele din pacatele trecutului Germaniei, dar nu a reusit decat sa trezeasca demonii nazismului, spun jurnalistii britanici

Mulţi dintre ei sunt oameni simpli, clasa muncitoare din Germania, alarmată de valurile de noi veniţi şi de numărul tot mai mare de atacuri sexuale in oraşe ca Munchen sau Cologne. Angela Merkel nu a luat in considerare faptul că milioane de germani nu sunt tocmai incantaţi de ideea de a primi printre ei milioane de musulmani din nordul Africii şi Orientul Mijlociu, cei mai mulţi dintre ei fiind bărbaţi tineri care nici măcar nu vorbesc germană. Iar cand sute de bărbaţi nord-africani alergau prin Cologne de Anul Nou şi atacau localnicii, inregistrandu-se peste 2.000 de agresiuni sexuale şi jafuri, autorităţile au muşamalizat evenimentele, speriate că adevărul va săpa o prăpastie intre imigranţi şi germani.

acum 91 luni (21 Sep 2016)

Germania a trăit peste 70 de ani in umbra celui de-al Treilea Reich şi cu ruşinea Holocaustului. Cel mai bun exemplu al acestor eforturi este Angela Merkel, care a crezut că primirea valurilor de migranţi va reuşi să şteargă păcatele trecutului Germaniei, dar nu a făcut decat să reinvie monştrii, scrie Daily Mail.

Serioasă, morală şi muncitoare, această fiică de pastor luteran a considerat mereu că din cauza greşelilor din trecut, Germania are acum o obligaţie morală faţă de lumea intreagă şi faţă de umanitate. Aşa că atunci cand a izbucnit criza imigranţilor de la Marea Mediterană, la sfarşitul anului 2014, a ştiut exact ce are de făcut.

Pană in vara lui 2015, a deschis graniţele ţării sale, iar pe măsură ce sute de mii de oameni năvăleau in marile oraşe germane - Berlin, Munchen, Hamburg sau Cologne - Angela Merkel continua să spună ‘Wir schaffen das.’ (Putem face asta).

Intenţiile nu puteau fi mai bune de atat, dar rezultatul a fost un dezastru

Duminica trecută, berlinezii au taxat-o pentru asta.

Pentru Angela Merkel, cancelarul Germaniei de aproape 11 ani, aceasta a fost, probabil, cea mai mare umilinţă din cariera sa.

Berlinezii au ales să acorde 25 de locuri in consiliul de conducere al oraşului unui grup foarte diferit de politicieni, anti-imigraţie - Alternativa pentru Germania.

AfD avea deja reprezentanţi in legislativele din alte 9 din cele 16 landuri germane, dar caştigarea intrării in conducerea Berlinului este un mare pas inainte pentru această formaţiune, intrucat acesta este oraşul care s-a transformat din capitala nazistă a lui Hitler intr-o oază de libertate, toleranţă, diversitate şi coeziune socială.

Nu-i de mirare, aşadar, că intreaga lume aşteaptă infiorată să vadă cum mărşăluieşte extrema dreaptă prin centrul capitalei imperiale a lui Hitler. Şi tot nu-i de mirare că poziţia Angelei Merkel ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro