Irinel Popescu, audiat la DNA. Fostul presedinte al CNAS este urmarit penal pentru abuz in serviciu

Irinel Popescu, audiat la DNA. Fostul presedinte al CNAS este urmarit penal pentru abuz in serviciu

Medicul Irinel Popescu a declarat, marti, la iesirea de la DNA, unde a fost citat intr-un dosar privind fapte de coruptie, ca se considera nevinovat, arata Agerpres. Contracte din perioada 2007-2008 Concret, ancheta procurorilor vizeaza mai multe acte aditionale, semnate in perioada 2007-2008, la un contract de informatizare a CNAS, prin care au fost achizitionate de la HP servicii suplimentare de asistenta tehnica pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru programul informatic care asigura planificarea resurselor (ERP). Serviciile de aistenta tehnica erau platite de CNAS la sume de 804 euro/zi de om in cazul a doua dintre contracte si de 760 euro/zi de om, in cazul unui alt act aditional.

acum 93 luni (24 May 2016)

Medicul Irinel Popescu a declarat, marti, la iesirea de la DNA, unde a fost citat intr-un dosar privind fapte de coruptie, ca se considera nevinovat, arata Agerpres. DNA anunta luni ca fostii presedinti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Vasile Ciurchea si Irinel Popescu sunt urmariti penal, alaturi de mai multe persoane cu functii de conducere din CNAS, pentru abuz in serviciu.

Contracte din perioada 2007-2008

Concret, ancheta procurorilor vizeaza mai multe acte aditionale, semnate in perioada 2007-2008, la un contract de informatizare a CNAS, prin care au fost achizitionate de la HP servicii suplimentare de asistenta tehnica pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru programul informatic care asigura planificarea resurselor (ERP). SIUI este un sistem informatic complex care leaga toate Casele Judetene de Asigurari de Sanatate, medici, pacienti, spitale, furnizori de aparatura medicala, servicii medicale sau farmaceutice. In cadrul acestui program, HP a avut calitate de integrator de sistem si furnizor de infrastructura informatica.

DNA: "Preturi umflate si de 4 ori"

Procurorii DNA acuza ca CNSAS a incheiat cu HP acte aditionale supraevaluate la acest contract. Serviciile de aistenta tehnica erau platite de CNAS la sume de 804 euro/zi de om in cazul a doua dintre contracte si de 760 euro/zi de om, in cazul unui alt act aditional.

Insa, potrivit anchetei, HP ar fi subcontractat aceste servicii suplimentare pentru utilizatorii finali catre o alta firma, care la randul sau a subcontractat catre o alta societate, care a executat efectiv contractul pentru 200 euro/zi de om. Prejudiciul de16,8 milioane de euro este diferenta dintre validarea serviciilor facturate si platite de CNAS si valoarea reala a serviciilor.

Mai mult, ancheta de la DNA a dezvaluit ca "oficialii din CNAS au semnat aceste contra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro