Iranul vrea relatii mai stranse cu UE

Iranul vrea relatii mai stranse cu UE

"Prin urmare, cred ca exista o baza comuna in termeni de oportunitati pentru o cooperare majora, o dezvoltare economica mai mare, un dialog asupra drepturilor omului, o cooperare pentru a infrunta toate aceste provocari", a subliniat el.

acum 99 luni (4 Sep 2014)

Dupa nominalizarea italiencei Federica Mogherini in postul de Inalt Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Iranul doreste sa-si dezvolte relatiile cu Uniunea Europeana (UE), a declarat miercuri ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif.

Potrivit Mediafax, crizele din Irak si Siria subliniaza necesitatea ca Iranul si UE sa colaboreze pentru infruntarea provocarilor comune, a declarat Zarif la finalul unei intrevederi, la Roma, cu Mogherini, in prezent sefa a diplomatiei italiene.

"Prin urmare, cred ca exista o baza comuna in termeni de oportunitati pentru o cooperare majora, o dezvoltare economica mai mare, un dialog asupra drepturilor omului, o cooperare pentru a infrunta toate aceste provocari", a subliniat el. Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Rusia, China si Germania) si Iranul trebuie sa ajunga un acord definitiv pana la 24 noiembrie, mai scrie Mediafax.

"Consideram ca un acord trebuie gasit pana in noiembrie, cu scopul de a garanta mai multa stabilitate in regiune. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro