Iranul si Rusia condamna actiunea militara americana, aliatii SUA isi exprima sprijinul. China condamna atacul chimic, dar nu atribuie nicio responsabilitate

Iranul si Rusia au condamnat vineri bombardamentele lansate de SUA impotriva unei baze aeriene din Siria, in timp ce aliatii SUA, intre care Marea Britanie, Australia si Arabia Saudita, si-au exprimat sprijinul pentru actiunea militara americana, calificata de premierul australian Malcolm Turnbull drept un "raspuns proportional" la utilizarea armelor chimice, relateaza Reuters. El a subliniat ca "folosirea de armament chimic este revoltatoare si trebuie pedepsita pentru ca reprezinta o crima de razboi" si a adaugat ca Rusia si Iranul trebuie sa inteleaga ca sustinerea presedintelui sirian Bashar Al-Assad nu are sens si ca Franta nu doreste o confruntare cu cele doua tari. "In acelasi timp, Indonezia este ingrijorata de actiunile unilaterale lansate de oricare parte, inclusiv utilizarea de rachete Tomahawk, ca raspuns la atacul chimic din Siria", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe indonezian, Armanatha Nasir.

acum 78 luni (7 Apr 2017)

Iranul si Rusia au condamnat vineri bombardamentele lansate de SUA impotriva unei baze aeriene din Siria, in timp ce aliatii SUA, intre care Marea Britanie, Australia si Arabia Saudita, si-au exprimat sprijinul pentru actiunea militara americana, calificata de premierul australian Malcolm Turnbull drept un "raspuns proportional" la utilizarea armelor chimice, relateaza Reuters.

"Canada sustine in totalitate actiunea limitata si concentrata a Statelor Unite de a degrada capacitatea regimului Assad de a lansa atacuri cu arme chimice impotriva unor civili nevinovati, inclusiv impotriva multor copii. Folosirea de arme chimice de catre presedintele Assad si crimele pe care regimul sirian le-a comis impotriva propriului sau popor nu pot fi ignorate", a spus Trudeau, citat intr-un comunicat.

Beijingul a condamnat atacul cu arme chimice din Siria si s-a declarat in favoarea unei anchete independente in cadrul Natiunilor Unite pentru a stabili cine este responsabil pentru aceasta actiune, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe.

China se opune folosirii de arme chimice indiferent de cine este responsabil si indiferent de circumstante, a declarat Hua Chunying, purtatorul de cuvant al MAE chinez, potrivit The Associated Press.

In cadrul Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, China, alaturi de Rusia, s-a opus condamnarii regimului Assad pentru atacul cu arme chimice, insa Beijingul nu s-a implicat direct in conflict.

Presedintele american Donald Trump a ordonat joi noaptea un atac militar asupra unei baze aeriene din Siria ca raspuns la atacul cu arme chimice pentru care Washingtonul invinovateste fortele presedintelui sirian Bashar Al-Assad, liderul de la Casa Alba declarand ca a actionat astfel in "interesul national vital al Americii". Totodata, Kremlinul apreciaza ca atacul, care a fost comis pornind de la 'un pretext inventat', este o incercare cinica de a distrage atentia lumii de la num... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro