IRAN: Ultimul mesaj al fetei care a fost spanzurata pentru ca l-a ucis pe cel care a incercat sa o violeze

IRAN: Ultimul mesaj al fetei care a fost spanzurata pentru ca l-a ucis pe cel care a incercat sa o violeze

Iti spun din adancul inimii ca nu vreau sa am un mormant ca sa mergi la el si sa suferi. Condamnata la moarte fiindca a indraznit sa se apere In 2007, tanara Reyhaneh, care era designer de interior, s-a intalnit cu barbatul intr-o cafenea pentru ca el ii propusese sa-i decoreze biroul.

acum 78 luni (5 Aug 2016)

Nu vreau ca inima mea tanara sau ochii mei sa se transforme in praf. Te implor, fa ceva ca dupa ce voi fi spanzurata, inima mea, rinichii, ochii, oasele sa fie transplantate unor persoane care au nevoie de ele. Nu vreau ca acei oameni sa-mi stie numele, nu vreau sa-mi aduca flori la mormant, nici macar sa se roage pentru mine. Iti spun din adancul inimii ca nu vreau sa am un mormant ca sa mergi la el si sa suferi. Fa tot posibilul sa uiti de zilele astea grele." Acesta este ultimul mesaj al tinerei care a fost dezvaluit de militantii pentru drepturile omului in luna august a acestui an, scrie Unica.ro.

Condamnata la moarte fiindca a indraznit sa se apere

In 2007, tanara Reyhaneh, care era designer de interior, s-a intalnit cu barbatul intr-o cafenea pentru ca el ii propusese sa-i decoreze biroul. Fata a scos din geanta un cutit, pe care il avea pregatit pentru autoaparare si l-a injunghiat pe Morteza, apoi, speriata, a fugit si l-a lasat sa sangereze pana la moarte. Fata a fost arestata si a tinuta intr-o celula timp de luni de zile, timp in care nu a avut voie sa-si vada familia sau sa consulete un avocat.

In 2009, Reyhaneh a fost condamnata la moarte de un judecator din Teheran, capitala Iranului. Organizatia Amnesty International, care lupta pentru drepturile omului, a insistat ca fata l-a ucis, intr-adevar, pe atacatorul ei, dar ca s-a aflat in legitima aparare.

In ciuda nenumaratelor campanii sustinute de organizatiile internationale pentru drepturile omului, Reyhaneh Jabbari a fost spanzurata pe 25 octombrie 2014. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro