IQ-ul europenilor a scazut constant in ultimele decenii din cauza tehnologiei. Tara cu cel mai mare declin

IQ-ul europenilor a scazut constant in ultimele decenii din cauza tehnologiei. Tara cu cel mai mare declin

Noul studiu, intitulat "Incepe mucegaiul de la acoperis?", subliniaza ca dezvoltarea IQ-ului manifestata in timpul secolului 20 a inceput sa scada constant, declinul cel mai mare fiind observat in tarile dezvoltate inca din anii 1990, scrie euronews citat de rador.

acum 30 luni (30 Dec 2017)

Noul studiu, intitulat "Incepe mucegaiul de la acoperis?", subliniaza ca dezvoltarea IQ-ului manifestata in timpul secolului 20 a inceput sa scada constant, declinul cel mai mare fiind observat in tarile dezvoltate inca din anii 1990, scrie euronews citat de rador. Cercetatorul Michael Shayer, cosemnatar al studiului, sustine ca din 1995 "O forta sociala consistenta a influentat modul de gandire al copiilor, devenind din an in an tot mai pregnanta".

"Daca luam, de exemplu, copiii de 14 ani din Marea Britanie, ceea ce puteau face 25% dintre ei in 1994, acum numai 5% pot face", a declarat Michael Shayer, referindu-se la rezolvarea unor teste de matematica si stiinta. Finlanda, Norvegia si Danemarca inregistreaza fiecare o scadere anuala de 0,23% in ce priveste nivelul IQ-ului, scadere inregistrata din 1995 pana acum.

"Daca facem o proiectie pe generatie (30 de ani), Finlanda va pierde 7,49% din IQ, Danemarca va pierde 6,48% si Norvegia 6,50%", concluzioneaza studiul.

"Parerea mea este ca factorii care au determinat dezvoltarea IQ-ului si-au pierdut puterea", a declarat James Flynn, coautor al studiului, citat de revista suedeza "Forskning & Framsteg". Michael Shayer si James Flynn sunt de parere ca rezultatele studiului releva un trend la nivel mondial, pentru ca si alte state puternic industrializate, precum Germania si Olanda, manifesta semne similare de stagnare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro