IPS Teodosie, un Al Capone in sutana

IPS Teodosie, un Al Capone in sutana

> Cel supranumit Teodosie "Spagoveanul" este cercetat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru luare de mita si folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

acum 79 luni (19 Nov 2016)

>

Cel supranumit Teodosie "Spagoveanul" este cercetat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru luare de mita si folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata. Momentul oferit, joi, de arhiepiscopul Tomisului este identic cu cel din filmele cu Al Capone, in care seful mafiei se duce la intalnirea cu oamenii legii inconjurat de garzi de corp pentru a nu fi fotografiat sau deranjat de intrebarile presei.

Cand Iisus a fost arestat in toiul noptii in Gradina Ghetsimani de trupele mixte formate din soldati romani si gardieni ai Templului Herodian, nu le-a cerut discipolilor sai sa-l insoteasca, ci s-a supus deciziei autoritatilor, chiar daca aceasta era nedreapta. Peste 2.000 de ani, IPS Teodosie un important slujitor al bisericii, un om pentru care exemplul lui Iisus nu trebuie sa fie doar vorbe rostite automat la slujbe, ci si fapte asumate, fara a fi luat pe sus in toiul noptii si dus cu forta in fata autoritatilor, a simtit nevoia sa fie inconjurat de o ceata de 20 de subordonati atunci cand a trebuit sa se duca la un amarat de sediu al Politiei. Daca ar fi fost un om cu inima si constiinta curata, le-ar fi cerut preotilor sa nu-l insoteasca, sa stea linistiti pentru ca adevarul este de partea sa. A ales insa sa apara in fata lumii pe post de Al Capone inconjurat de garzi de corp, decat ca Iisus in fata preotilor iudei condusi de Caiafa.

Mai grav, este ca purtarea lui IPS Teodosie si a celor care l-au insotit la sediul Politiei nu face decat sa puna din nou intr-o lumina negativa biserica si sa alimenteze retorica celor care critica modul in care reprezentantii BOR se manifesta in spatiul public. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro