Iordache: Parlamentul actual nu se mai poate reuni pentru a desemna o noua conducere a AEP

Iordache: Parlamentul actual nu se mai poate reuni pentru a desemna o noua conducere a AEP

"Eu imi exprim ingrijorarea in ceea ce priveste coordonarea si organizarea acestor alegeri (...) Am discutat cu colegii mei si cu conducerea Camerei si cu domnul Calin Popescu Tariceanu sa se gandeasca daca mai este posibil sa se reuneasca Parlamentul pentru a desemna un nou presedinte la AEP sau sa vedem cine va gestiona functia de presedinte la aceasta autoritate pentru ca, pentru noi, au inceput sa apara suspiciuni si sper sa fie complet nefondate", a declarat Dragnea, intrebat cum vede ancheta DNA care o vizeaza pe Ana Maria Patru.

acum 89 luni (21 Nov 2016)

Intrebat la RFI daca se mai poate reuni Parlamentul pentru a desemna un nou presedinte al AEP, Florin Iordache a precizat: "Sincer, nu, pentru ca ne-ar trebui sa avem 350 de oameni, jumatate plus unu din totalul deputatilor si senatorilor. Cu toate ca ne preocupa si aveam nevoie de o conducere normala si la Autoritatea Electorala Permanenta, ma refer la presedinte si doi vicepresedinti, Parlamentul actual nu mai poate numi o noua conducere", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, citat de News.ro. "Ganditi-va ca, pana la urma, softul si repartizarea mandatelor sunt la Autoritatea Electorala Permanenta si ne preocupa chestiunea aceasta, dar repet, nu reusim sa strangem in acest moment majoritatea in Parlament, pentru a numi o noua conducere, dar cred ca este o preocupare la toate partidele in acest moment sa avem o conducere legitima la Autoritate", afirma social-democratul.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca i-a rugat pe cei doi presedinti ai Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Florin Iordache, sa "se gandeasca daca mai este posibil sa se reuneasca Parlamentul pentru a desemna un nou presedinte la AEP", dupa ce Ana Maria Patru a demisionat de la sefia acestei institutii. "Eu imi exprim ingrijorarea in ceea ce priveste coordonarea si organizarea acestor alegeri (...) Am discutat cu colegii mei si cu conducerea Camerei si cu domnul Calin Popescu Tariceanu sa se gandeasca daca mai este posibil sa se reuneasca Parlamentul pentru a desemna un nou presedinte la AEP sau sa vedem cine va gestiona functia de presedinte la aceasta autoritate pentru ca, pentru noi, au inceput sa apara suspiciuni si sper sa fie complet nefondate", a declarat Dragnea, intrebat cum vede ancheta DNA care o vizeaza pe Ana Maria Patru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro