Ionut Vulpescu si Corina Suteu, cearta pe Facebook

Ionut Vulpescu si Corina Suteu, cearta pe Facebook

Fostul ministru al Culturii Ionut Vulpescu se declara nemultumit ca "masacrul fondurilor din bugetul Culturii, in urma rectificarii bugetare, continua", desi in mandatul sau i-a fost reprosat faptul ca a pierdut o suma cu mult mai mica.

acum 39 luni (11 Sep 2016)

Fostul ministru al Culturii Ionut Vulpescu se declara nemultumit ca "masacrul fondurilor din bugetul Culturii, in urma rectificarii bugetare, continua", desi in mandatul sau i-a fost reprosat faptul ca a pierdut o suma cu mult mai mica. Acum, dupa ce 179 de milioane de lei au fost taiate de la Cultura, tacere.

In replica, actualul ministru al Culturii, Corina Suteu, explica, tot pe Facebook, faptul ca predecesorul sau, Vlad Alexandrescu, a obtinut cei 179 de milioane de lei ca pe o suma suplimentara, respectiv fonduri nerambursabile pentru perioada 2014-2020.

"Aceasta suma nu putea fi accesata decat ca urmare a depunerii unor proiecte, evaluarea si aprobarea acestora fiind facuta de catre autoritatea de management de la MDRAP.

Ea adauga ca obtinerea initiala a acestor fonduri suplimentare de catre Vlad Alexandrescu s-a facut in ciuda faptului ca se stia ca nu pot fi accesate pana la sfarsitul lui 2016, "pentru a se da impresia ca bugetul Culturii a crescut".

Intrucat acesti bani erau trecuti "pe hartie", adica Ministerul avea la dispozitie 179 de milioane de lei, la rectificarea bugetara conducerea institutiei nu a mai avut argumente sa ceara fonduri suplimentare, mai explica Suteu.

Detinatorul portofoliului de la Cultura subliniaza ca "Guvernul Ciolos a precizat constant ca la rectificare doar ministerele cu executie buna vor avea suplimentare bugetara. Si s-a tinut de cuvant" si ca pentru 2017 pregatesc "un buget realist", precum si "multi-anualitatea pentru proiectele prioritare consolidate si programele recurente".

Ministerul Culturii a pierdut, la ultima rectificare, 194,0 milioane lei, in principal la proiectele finantate din fonduri externe nerambursabile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro