Ionut Iftimoaie a obtinut centura mondiala in gala de retragere

Ionuț Iftimoaie l-a invins pe spaniolul Jorge Loren, campionul mondial en titre, in noaptea de sambătă spre duminică, la meciul său de retragere, disputat in gala Superkombat din orașul natal, Comănești, și care a avut drept miză centura de campion mondial la categoria Super Cruiser (-95 kg). Intalnirea a fost urmărită de aproximativ 30.000 de spectatori, după estimările jandarmeriei, pe un ring instalat, in premiera in Romania, intr-o poiană imprejmuită de pădure din preajma orașului Comănești, cunoscuta localnicilor sub denumirea de Galion, potrivit Agerpres.

acum 79 luni (7 Aug 2016)

Ionuț Iftimoaie l-a invins pe spaniolul Jorge Loren, campionul mondial en titre, in noaptea de sambătă spre duminică, la meciul său de retragere, disputat in gala Superkombat din orașul natal, Comănești, și care a avut drept miză centura de campion mondial la categoria Super Cruiser (-95 kg).

Intalnirea a fost urmărită de aproximativ 30.000 de spectatori, după estimările jandarmeriei, pe un ring instalat, in premiera in Romania, intr-o poiană imprejmuită de pădure din preajma orașului Comănești, cunoscuta localnicilor sub denumirea de Galion, potrivit Agerpres.

In meciul de retragere din activitatea sportivă de performanță, Iftimoaie a suplinit superioritatea tehnică a adversarului printr-o implicare continuă in contacte directe, abordand o atitudine mai agresivă decat cea arătată de Loren. In continuare, deși Loren a incercat aplicarea unor procedee tehnice folosindu-se de piciorul drept, dar și de genunchi, Iftimoaie a reușit să le evite ori să le minimalizeze efectul printr-o deplasare continuă. Trăiesc un moment ce ar putea fi trist, cel al retragerii, dar victoria in fața lui Jorge Loren, un mare adversar, mă aduce intr-o stare de euforie de parcă acum aș obține prima mare victorie. Am dorit nespus ca amintirea retragerii să fie una care să incununeze activitatea mea de luptător K1. M-am pregătit mult să o obțin, am făcut sacrificii in ultimele luni, am și fost ajutat de oamenii locului, care mi-au oferit condiții de pregătire excepționale. O noapte magică: in gala de retragere am reușit, pentru prima dată, să obțin o centură de campion mondial", a declarat, pentru AGERPRES, Ionuț Iftimoaie.

La randul său, Jorge Loren, după ce s-a imbrățișat cu invingătorul său, a declarat pentru AGERPRES că și-a dorit foarte mult să se impună ''in fața unui public minunat", dar ''Ionuț Iftimoaie a fost de neoprit in această gală".

In varsta de 37 de ani, Iftimoaie a lup... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro