Ionut Anghel, comemorat in Capitala la un an de la moarte. O sustinatoare a maidanezilor, huiduita

Ionut Anghel, comemorat in Capitala la un an de la moarte. O sustinatoare a maidanezilor, huiduita

Comemorarea a inceput la ora 18.00, la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, unde s-au adunat peste 20 de persoane - rudele lui Ionut Anghel, alte familii venite cu copiii, precum si Nadine si Bianca Brad. 18.536 de oameni muscati in fiecare an, sapte adulti si sapte copii ucisi in atacuri neprovocate, 15 tone de fecale pe an care ne imbolnavesc de toxocaroza, chist hidatic si viermi intestinali".

acum 118 luni (2 Sep 2014)

Comemorarea a inceput la ora 18.00, la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, unde s-au adunat peste 20 de persoane - rudele lui Ionut Anghel, alte familii venite cu copiii, precum si Nadine si Bianca Brad.

Tatal, mama si fratele copilului sfasiat de caini au purtat tricouri negre, imprimate cu poza lui Ionut si mesajul "Ionut, Romania nu te uita" pe fata si "AMICA - Asociatia Memoriala 'Ionut Cosmin Anghel' " pe spate.

La intrarea in parc au fost puse bannere cu mesajele "Datorita legii lui Ionut, Romania are o sansa la siguranta si curatenie pentru noi si pentru copiii nostri. Solicitam autoritatilor locale ridicarea de pe strada a cainilor fara stapan" si "Tu stii ce inseamna peste 100.000 de caini fara stapan pe strazile Romaniei? 18.536 de oameni muscati in fiecare an, sapte adulti si sapte copii ucisi in atacuri neprovocate, 15 tone de fecale pe an care ne imbolnavesc de toxocaroza, chist hidatic si viermi intestinali".

Pe trotuar au fost asezate candele in forma de inima si jucarii, alaturi de poza lui Ionut. Eu am imaginea lui Ionut la fel de vie", a declarat tatal copilului ucis de maidanezi, Valentin Anghel.

"Am sentimente de revolta, de neacceptare a unei realitati care a fost in urma cu un an. Noi, de un an de zile, nu mai avem familia noastra, asa cum ne-am dorit, cu doi copii de varste apropiate, care sa se joace impreuna", a adaugat Valentin Anghel.

Comemorarea a fost marcata de un incident, dupa ce la eveniment a venit o femeie care a sustinut ca vrea sa dea "un ton umoristic adunarii". Femeia a fost huiduita de participantii la comemorare, motiv pentru care a fost indepartata din zona de jandarmi.

Ionut Anghel, in varsta de 4 ani, a murit la 2 septembrie 2013, dupa ce a fost sfasiat de caini fara stapan pe un teren din zona Parcului Tei.

Urmare a acestei tragedii, legea de gestionare a problemei maidanezilor a fost modificata astfel incat cainii fara stapan adaposturile publice pot fi eutana... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro