Ion M. Ionita: Salveaza racolarile din Parlament guvernarea Dancila?

Ion M. Ionita: Salveaza racolarile din Parlament guvernarea Dancila?

Nemultumirile din interiorul partidului sunt reale si sunt generate tocmai de stilul de leadership pe care presedintele PSD l-a impus propriului partid. E adevarat ca aparatul de imagine incearca din rasputeri sa-i creeze o statura premierului si daca acest lucru este imposibil in tara, atunci se fac eforturi pentru intaniri de prestigiu in exterior.

acum 24 luni (29 May 2018)

>

Dar ambele operatiuni, desi efective pe termen scurt, au sanse mici pe termen mai indelungat.

Nemultumirile din interiorul partidului sunt reale si sunt generate tocmai de stilul de leadership pe care presedintele PSD l-a impus propriului partid. Cu chiu cu vai, ar fi tolerata ca un substitut al lui Liviu Dragnea la conducerea executivului, dar birocratii si demnitarii partidului nu sunt chiar atat de bucurosi sa dea socoteala pentru incompetenta promovata la toate nivelurile ministeriale.

E adevarat ca aparatul de imagine incearca din rasputeri sa-i creeze o statura premierului si daca acest lucru este imposibil in tara, atunci se fac eforturi pentru intaniri de prestigiu in exterior.

Dar lucrurile nu se opresc aici si presiunile pentru organizarea de noi si noi vizite in strainatate se accentueaza. Problema este ca omologii doamnei Dancila chiar sunt premieri in tarile lor si sunt ocupati cu problemele guvernarii. O intalnire la acest nivel este inclusa in agenda daca exista probleme bilaterale de discutat si initiative de pus in aplicare. Altfel se rezolva pe canalele obisnuite, la nivele ministeriale si diplomatice. Nu are nimeni timp doar pentru saluturi gratioase si schimburi de cadouri mai mult sau mai putin folclorice.

In tara, rezultatele guvernarii se inrautatesc de la luna la luna. Ceea ce era evident de la inceput, se intampla. Deficitele cresc, cum creste si gradul de indatorare al tarii. Ceea ce este si mai grav, nu numai datoria creste, dar cresc si dobanzile la care se imprumuta finantele Romaniei.

Este un cumul de factori care anunta un sfarsit de an tulbure. Cei care isi dau seama cam cum sta treaba isi cauta o ruta de scapare. Galopul de a cheltui bani pe care statul nu-i are, se deconteaza politic, dupa cum bine s-a vazut in 2010. Refugierea in alt partid, acum formatiunea lui Ponta, devine de neevitat pentru cei care sunt constienti ca barca ia apa.

Pe de alta parte,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro