Ion M. Ionita: Razboiul Dragnea-Iohannis a ajuns in Orientul Mijlociu!

Ion M. Ionita: Razboiul Dragnea-Iohannis a ajuns in Orientul Mijlociu!

> Confruntarea Iohannis-Dragnea a depasit liniile rosii reprezentate de interesul national al Romaniei si indreapta tara spre o criza profunda cu o nota de plata a carei amplitudine devine greu de evaluat pe termen lung. Intreruperea comunicarii intre cele doua institutii, Presedintia si Ministerul de Externe, nu trebuie sa se intample, indiferent de ceea ce se intampla in politica interna.

acum 55 luni (15 May 2018)

>

Confruntarea Iohannis-Dragnea a depasit liniile rosii reprezentate de interesul national al Romaniei si indreapta tara spre o criza profunda cu o nota de plata a carei amplitudine devine greu de evaluat pe termen lung.

Coordonarea dintre Presedintie si Ministerul de Externe este esentiala pentru functionarea Romaniei in lume. Invitat la Cotroceni, in legatura cu pozitia tarii noastre fata de chestiunea mutarii ambasadei la Ierusalim, ministrul de Externe a confirmat fara probleme participarea.

Intreruperea comunicarii intre cele doua institutii, Presedintia si Ministerul de Externe, nu trebuie sa se intample, indiferent de ceea ce se intampla in politica interna.

In aceste conditii, Presedintia a invitat-o pe premierul Dancila la Cotroceni, unde poate veni insotita de ministrul de Externe. Doamna Dancila nu poate iesi din instructiunile pe care i le-a dat Liviu Dragnea, iar Teodor Melescanu nu poate avea alta opinie decat cea exprimata de domnul Dragnea prin gura doamnei Dancila.

Pe acest fundal zgomotos, PSD isi duce mai departe actiunile de preluare a majoritatii atributiilor presedintelui. In Uniunea Europeana, Liviu Dragnea pozitioneaza Romania alaturi de Ungaria si Cehia, iar in planul relatiilor transatlantice, il pune pe presedintele Iohannis intr-o situatie dificila prezentandu-l ca adversar al politicii Americii in chestiunea recunoasterii Ierusalimului drept capitala a statului Israel.

In conflictul cu Iohannis, pentru liderul PSD s-a ivit o oportunitate sa-l vulnerabilizeze pe seful statului in relatia cu SUA, acolo unde Iohannis punctase spectaculos in vizita sa la Washington de anul trecut.

In problema mutarii ambasadei din Israel la Ierusalim, Liviu Dragnea a jucat ca la poker, "all-in", punand toata miza la bataie.

Iar, in ceea ce priveste Ungaria, Budapesta nu a luat nicio decizie privind mutarea ambasadei la Ierusalim, iar diplomatii maghiari afirma ca sustinerea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro