Ion Iliescu sare in apararea lui Dragnea: Ca lider al partidului, a militat pentru a mobiliza electoratul la referendum. I se poate reprosa asa ceva?

Ion Iliescu sare in apararea lui Dragnea: Ca lider al partidului, a militat pentru a mobiliza electoratul la referendum. I se poate reprosa asa ceva?

Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru ca a indemnat romanii sa iasa la vot, ci pentru ca a contribuit la fraudarea referendumului, alaturi de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare, care au falsificat documentele de la birourile electorale si au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori.

acum 64 luni (20 May 2015)

Intrebat daca a fost un dosar politic cel al lui Liviu Dragnea, Iliescu a raspuns: "Cred ca este stupid sa dezaprobi un lider politic pentru ca militeaza pentru mobilizarea electoratului".

Primul care a luat atitudine dupa anuntarea verdictului a fost premierul Victor Ponta, care a afirmat ca toate scrutinele de vot de orice tip din Romania trebuie sa aiba un alt specific daca si in viitor se va considera ca este comisa o fapta penala prin indemnarea oamenilor sa vina la vot.

"Decizia Curtii Supreme este una simbolica, de condamnare din punct de vedere juridic a unei actiuni politice - suspendarea presedintelui Basescu si referendumul - practic a celor 7,4 milioane de romani care au votat si a liderilor. Dragnea are ghinionul de a fi singur in dosar, dar decizia de suspendare a presedintelui Basescu, referendumul, a fost luata de toti liderii PSD si toti liderii PNL, de un numar important de parlamentari, si nu regret nicio secunda ca am facut campanie. Important este ca, de acum incolo, cu siguranta, daca se aplica regula din acest dosar, si anume ca indemnand oamenii sa vina la vot comiti o fapta penala, cu siguranta toate scrutinele de orice tip din Romania trebuie sa aiba un alt specific", a spus Ponta.

Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru ca a indemnat romanii sa iasa la vot, ci pentru ca a contribuit la fraudarea referendumului, alaturi de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare, care au falsificat documentele de la birourile electorale si au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro