Ion Iliescu implineste 87 de ani. Amintiri din copilaria fostului presedinte: "Bunica facea totdeauna dulceata de gutui si acum am slabiciunea asta"

Ion Iliescu implineste 87 de ani. Amintiri din copilaria fostului presedinte:

Despre copilarie grea petrecuta pe malul Dunarii, marcata de lipsuri si de afectiunea mamei naturale care l-a abandonat la varsta de un an, Ion Iliescu povesteste in cartea autobiografica "Destinul unui om de stanga". De cei doi isi aduce aminte mereu cu drag si spune ca dulceata de gutui a bunicii sale l-a cucerit pentru totdeauna: Pe locul casei unde s-a nascut si a trait fostul presedinte, la Oltenita a fost ridicat un bloc de locuinte FOTO: ceausescunicolae.wordpress.com "Erau si pomi fructiferi, domina curtea un gutui care a fost una din slabiciunile mele. A fost pusa in miscare actiunea penala fata de dumnealui, a capatat o calitate noua, alta decat cea pe care o avea, adica inculpat, invinuirea este de infractiuni contra umanitatii", a declarat Adrian Georgerscu, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa plecarea lui Ion Iliescu.

acum 84 luni (3 Mar 2017)

Despre copilarie grea petrecuta pe malul Dunarii, marcata de lipsuri si de afectiunea mamei naturale care l-a abandonat la varsta de un an, Ion Iliescu povesteste in cartea autobiografica "Destinul unui om de stanga". Fostul presedinte isi aminteste ca lipsurile au fost compensate de bunatatea bunicilor care l-au crescut. Sorin Danciu, jurnalist si directorul Directiei de Cultura Calarasi. Politicianul vorbea in toamna anului 2015 despre imaginea sfanta a bunicilor de la Oltenita, care l-a insotit mereu. De cei doi isi aduce aminte mereu cu drag si spune ca dulceata de gutui a bunicii sale l-a cucerit pentru totdeauna:

Pe locul casei unde s-a nascut si a trait fostul presedinte, la Oltenita a fost ridicat un bloc de locuinte FOTO: ceausescunicolae.wordpress.com

"Erau si pomi fructiferi, domina curtea un gutui care a fost una din slabiciunile mele. Bunica facea totdeauna dulceata de gutui si acum am slabiciunea cu dulceata de gutui! Era o gospodarie foarte vie si bunica si bunicul o gospodareau", a povestit fostul presedinte.

Stapana casei

Daca bunicul era omul care aduce bani in casa, despre bunica, spunea Ion Iliescu, era stapana casei, o gospodina desavarsita, indragostita de florile pe care le planta. Pe prispa casei erau aliniate zeci de ghivece pe care numai bunica le ingrijea.

Regina noptii, o floare cu parfum imbatator, este cea despre care Ion Iliescu spune ca inmiresma seara toata gospodaria, iar el, copil fiind, se simtea ca intr-o lume de basm, intr-un colt mic de rai. Cel mai important politician al Romaniei dupa 89 isi aminteste si ca manca rosii din gradina, direct de pe vrej, plantate si ingrijite de bunici, atunci cand venea de la joaca si nu mai astepta ca bunica sa aseze masa.

Om deosebit, modest, cu 4 clase

Fostul presedinte al Romaniei marturiseste ca imaginea Oltenitei se confunda cu cea a bu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro