Ion Iliescu: Eu am venit pe valul Revolutiei. Revolutia nu a fost generata de oameni ca mine

Ion Iliescu: Eu am venit pe valul Revolutiei. Revolutia nu a fost generata de oameni ca mine

Aceasta a fost sursa directa de informare", mai spune fostul presedinte al Romaniei Despre eticheta de comunisti pusi celor din PSD, Iliescu sustine ca acestea sunt doar sloganuri folosite de diferiti actori politici din timp in timp. (...) Asemenea sloganuri si etichete sunt pur si simplu instrumente de bazar intr-o batalie politica primitiva si o tratez ca atare", sustine presedintele de onoare al PSD.

acum 90 luni (23 Dec 2014)

Revolutia romana a fost una radicala din acest punct de vedere, a fost o revolutie, una veritabila, care s-a bazat pe o revolta populara. Deci are si legitimitate istorica, are o forta pe care a dat-o si miscare populara. Eu am venit pe valul Revolutiei, revolutia nu a fost generata de oameni ca mine.

Potrivit afirmatiilor lui Ion Iliescu, mitingul de la Bucuresti, convocat de Nicolae Ceausescu, a fost masura care s-a dovedit ulterior ca foarte importanta evolutia protestelor impotriva dictatorului.

"Mitingul convocat de el s-a transformat intr-un miting anti-Ceausescu si un protest puternic. A incercat in noaptea de 21 spre 22 sa reprime miscarea, iar pe 22, oamenii s-au regrupat si au navalit, iar el a fost obligat sa plece la 12.06 cu un elicopter. Emblema aceasta, adica aceasta imagine a fugii dictatorului cu elicopterul, este expresia a ceea ce s-a petrecut in Romania si dramatismul situatiei in care se aflase Ceausescu", spune Ion Iliescu.

De asemenea, Ion Iliescu nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca a fost promovat de Nicolae Ceausescu, in perioada adolescentei sale.

In 1989, in momentul izbucnirii Revolutiei, Iliescu era director al Editurii Tehnice: "Aveam un colaborator foarte bun si a venit la mine pe 17 decembrie, foarte agitat, luase legatura la tipografie, trebuia sa apara o carte, ca cel de la tipografie cu glasul sugrumat si emotionat a spus: la noi aici e prapad, se trage in plin. Pe 17 incepuse reprimarea demonstratiilor de la Timisoara. Aceasta a fost sursa directa de informare", mai spune fostul presedinte al Romaniei

Despre eticheta de comunisti pusi celor din PSD, Iliescu sustine ca acestea sunt doar sloganuri folosite de diferiti actori politici din timp in timp. Dar aveam 4,5 milioane de membri de partid. (...) Asemenea sloganuri si etichete sunt pur si simplu instrumente de bazar intr-o batalie politica primitiva si o tratez ca atare", sustine presedintele de onoare al PSD. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro