Ion Caramitru, desemnat Ambasador Shakespeare in Romania

Printre argumentele inaltelor foruri oficiale britanice de a-i oferi titlul de Ambasador Shakespeare actorului, se află: un montaj video cu imagini din spectacolele in care Ion Caramitru a interpretat variate roluri din dramaturgia lui Shakespeare, de la "Romeo şi Julieta" (1967), "Hamlet" (pentru care actorul roman a fost nominalizat printre cei mai buni 10 interpreţi ai rolului care au existat vreodată de către Michael Boyd, directorul artistic al Royal Shakespeare Company), pană la "Eduard al III-lea", "Macbeth" sau "Prospero" (2015), un fragment video dintr-un dialog cu Michael Pennington dintr-un workshop susţinut cu ani in urmă la Craiova, precum şi un mini-recital live, bilingv, in romană şi engleză.

acum 45 luni (5 Feb 2016)

"Ion Caramitru, este o onoare şi o plăcere să iţi inmanez această medalie ca simbol al respectului nostru şi al recunoaşterii oficiale că eşti, fără indoială, cel mai de seamă ambasador Shakespeare al Romaniei", a afirmat directorul Consiliului Britanic la Bucureşti, Nigel Townson, in cadrul ceremoniei organizate joi seara de Ambasada Marii Britanii şi Consiliul Britanic din Bucureşti, in cadrul programului "Shakespeare lives", precizează comunicatul.

Directorul TNB a arătat că acest titlu de Ambasador Shakespeare reprezintă "o numire simbolică" şi a spus că se bucură pentru distincţie mai mult decat pentru un Oscar. (...) Mă bucură mai mult să iau titlul acesta de Ambasador Shakespeare decat un Oscar, căci Oscar nu ştim cine a fost, ştim că a creat statueta, pe cand Shakespeare ştim cu siguranţă cine a fost", a afirmat Ion Caramitru.

Printre argumentele inaltelor foruri oficiale britanice de a-i oferi titlul de Ambasador Shakespeare actorului, se află: un montaj video cu imagini din spectacolele in care Ion Caramitru a interpretat variate roluri din dramaturgia lui Shakespeare, de la "Romeo şi Julieta" (1967), "Hamlet" (pentru care actorul roman a fost nominalizat printre cei mai buni 10 interpreţi ai rolului care au existat vreodată de către Michael Boyd, directorul artistic al Royal Shakespeare Company), pană la "Eduard al III-lea", "Macbeth" sau "Prospero" (2015), un fragment video dintr-un dialog cu Michael Pennington dintr-un workshop susţinut cu ani in urmă la Craiova, precum şi un mini-recital live, bilingv, in romană şi engleză. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro