Ion Besoiu, la 85 de ani. Actorul va fi invitat, de la ora 13.00, la Adevarul live

Ion Besoiu, la 85 de ani. Actorul va fi invitat, de la ora 13.00, la Adevarul live

Chiar daca anii i-au "slabit balamalele", dupa cum el insusi marturiseste, actorul Ion Besoiu a gasit puterea sa vina in studioul Adevarul Live, cu doua zile inainte de implinirea frumoasei varste de 85 de primaveri. Usor garbovit, dar elegant, asa cum a fost o viata, cu palarie, palton si baston, asortat din cap pana-n picioarele care inca il mai poarta in lumea teatrului si filmului, dupa 66 de ani neintrerupti, Ion Besoiu este un exemplu de verticalitate si un model de modestie, intr-un sulfet tanar. Nu stiu daca este un antrenament, dar apropierea de cei tineri, de modul lor de gandire, de cei care practica tineretea la oricare varsta (nu vorbesc de cei care se poarta caraghios la 60 de ani). De Ziua Mondiala a Teatrului, la 27 martie 2011, s-a aflat printre cei sapte actori aniversati sub egida 'Seniori ai teatrului si filmului romanesc', alaturi de Florin Piersic, George Motoi, Violeta Andrei, Eugenia Maci, Tora Vasilescu si Radu Gheorghe, primind diploma 'In honoris' din partea Primariei Generale a Capitalei si a Teatrului Metropolis.

acum 51 luni (9 Mar 2016)

Chiar daca anii i-au "slabit balamalele", dupa cum el insusi marturiseste, actorul Ion Besoiu a gasit puterea sa vina in studioul Adevarul Live, cu doua zile inainte de implinirea frumoasei varste de 85 de primaveri. Usor garbovit, dar elegant, asa cum a fost o viata, cu palarie, palton si baston, asortat din cap pana-n picioarele care inca il mai poarta in lumea teatrului si filmului, dupa 66 de ani neintrerupti, Ion Besoiu este un exemplu de verticalitate si un model de modestie, intr-un sulfet tanar.

"Adevarul": Cum va simtiti la 85 de ani?

Ion Besoiu: In ultimele saptamani am mai avut niste deficiente la balamalele fizice si am inceput niste tratamente. Nu este un merit sa ajungi pana la varsta mea, pentru care sa primesti premiul Nobel. Generatii de aur sunt pentru fiecare generatie. Generatie de aur a fost si in filosofia antica, si in Renastere, dar fiecare generatie are geniile ei.

Nu stiu daca este un antrenament, dar apropierea de cei tineri, de modul lor de gandire, de cei care practica tineretea la oricare varsta (nu vorbesc de cei care se poarta caraghios la 60 de ani). Cel mai important este sa ajungi la concluzia filosofica pe care o aveau anticii: "Stiu ca nu stiu nimic" (Socrate - n.

Scoaterea limbii latine din scoala este o greseala, pentru ca aceasta ne dadea un fundament cultural si mai ales ne invata ce sa citim. Pentru ca de citit citeste toata lumea, important este ce si cum citim.

Aveti o cariera bogata atat in teatru, cat si in film. In film, care ramane si dupa 30 de ani, daca nu participi la premiera, nu-ti dai seama care e reactia publicului.

Cu acesti actori maidanezi, care joaca pe unde apuca, e greu sa mai faci teatru de calitate. Sigur, poti sa faci teatru de "poche", de buzunar, teatru underground, dar ce te faci daca vrei sa montezi "Hamlet"? Asta este, arta costa, si daca vrei sa faci teatru sau film de calitate trebuie sa scoti bani din buzunar. Intam... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro